#hús

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar
 

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar

Bár a húsfélék kedveltségének arányszámai meglehetősen magasak, a fogyasztás hosszú évek óta fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, s várhatóan ez az elkövetkező időkben is folytatódni fog – derül ki az elemzésből. A baromfihús a magyarok kedvence, de a krumplit még annál is jobban szeretik.

MTI MTI


Tippek a tökéletes grillpartihoz
 

Tippek a tökéletes grillpartihoz

Nem is kellene hosszú hétvége ahhoz, hogy végre teljesüljön minden baráti kompánia kerti sütögetést sürgető óhaja-sóhaja. Ha a természetfelelős is úgy akarja, most aztán grillezzünk!

-gy- -gy-

Lóútlevél kell a pecsenyecsikónak
 

Lóútlevél kell a pecsenyecsikónak

Magyarországon kevesen gondolnak a lóra úgy, mint ételre, inkább sport- és hobbicéllal tartanak lovat, nem vágásra. Pedig a lovak 90 százaléka előbb vagy utóbb a vágóhídra kerül, onnan pedig a hentespultra. Az alacsony kereslet miatt ennek ellenére nem épült ki lóhúsipar az országban.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Lóhúsos lasagnát vettek le a polcokról Nagy-Britanniában
 

Lóhúsos lasagnát vettek le a polcokról Nagy-Britanniában

Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön. A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal bejelentette, hogy a Findus nevű, fagyasztott hústermékek előállítására és nagybani forgalmazására szakosodott vállalat marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.

MTI MTI


Veretes receptek a 21. századból
 

Veretes receptek a 21. századból

A külcsínt tekintve akár középkori kódexnek is nézhetnénk a gasztronómia alkimistájaként emlegetett brit sztárséf, Heston Blumenthal legújabb szakácskönyvét, amelyről minapi prezentációja után jelentek meg az első hírek.

T.S. T.S.




Veszélyes lehet, ha napi négy dekánál több húst eszünk
 

Veszélyes lehet, ha napi négy dekánál több húst eszünk

A napi négy dekánál több feldolgozott hús fogyasztása jelentősen növeli a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek miatti korai halálozás veszélyét - derült ki egy svájci kutatók vezetésével Európa-szerte 450 ezer ember bevonásával készült hosszú távú kutatásból.

MTI MTI

Újabb román céget gyanúsítanak lóhúscsalással
 

Újabb román céget gyanúsítanak lóhúscsalással

A román hatóságok egy harmadik román céget vizsgálnak, miután Görögországból jelzést kaptak, hogy Romániából származó, marhahúsként címkézett lóhús került az országba. A korábbi két gyanúba kevert román cég vétlen volt.

MTI MTI


Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban
 

Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban

Még tavaly nyáron érkezett kisebb mennyiség Magyarországra abból az ír hamburgerpogácsából, amelyet most egy német vállalkozás hívott volna vissza – közölte a napidoktor.hu. Csakhogy időközben az összes hazánkba érkezett gyanús húst megették, így egyelőre nem bizonyosodott be, valóban tartalmazott-e lóhúst a szállítmány.

hvg.hu hvg.hu





Új tulajdonosa van a kapuvári húsgyárnak
 

Új tulajdonosa van a kapuvári húsgyárnak

Augusztus elsejétől új tulajdonosa van a kapuvári húsgyárnak: Zsobrák Péter befektető partnerekkel közösen vásárolta meg a Kapuvári Hús Zrt. 100 százalékos tulajdonrészét, a késztermékgyártó Bacon Kft. üzletrészének pedig a felét – írja a Kisalföld keddi száma.

MTI MTI