A felfedezésre leginkább méltó cukrászdák közé került egy neves listán a budapesti Chez Dodo
Több tízezer cukrászdát értékelő francia listán kapott nagy elismerést a budapesti macaronozó.
Több tízezer cukrászdát értékelő francia listán kapott nagy elismerést a budapesti macaronozó.
Magánéleti válság közepette kezdett el sütni a Chez Dodo magyar macaronmanufaktúra egyik ötletgazdája. Ez lett belőle.
A szemfüles édesszájúaknak nem is kell korán kelni, mint az aranyat lelőknek. Hiszen a cukrászdák, ahol hétfőn akár egy forint nélkül is hozzá lehet jutni macaronokhoz, szerencsére nem hajnalban nyitnak. Éljen a Macaron Nap!
Nagyon kell sietni, ha valakinek a boldogsághormonjai a színes kis süteményekben lakoznak. Legalábbis, ha nem akar lemaradni a második magyarországi Macaron napról.
Fekete ribizli, körte, tonkabab, praliné – egy különleges desszert hozzávalói. Vagy mégsem?
Ha valamire el lehet mondani, hogy parányi mérete ellenére igazi örömszerző, valóságos boldogsághormon-bomba, az éppenséggel a macaron. Rajongói tábora hatalmas. Ráadásul nemcsak az édesszájúak alélnak el tőle, tekintve a kecskesajtos, libamájkrémes, sós-karamellás és egyéb rafinériákat.
Öt embert lőttek le vasárnap az északkelet-mexikói Mazatlan fürdővárosban, miközben az ország középső részén lévő Zihuatanejóban hét lelőtt ember holttestére bukkantak - közölték illetékes források.
A legtöbb macaron-rajongó életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi: itt az ideje megpróbálkozni az édesség...
Mázás István cukrászmester megmutatja, hogyan készül a macaron, a hires francia sütemény.
Néhány éve Franciaországon kívül alig ismerték a macaron nevet, de a különleges és napjainkra már divatossá vált desszert egyre több rajongót szerez magának. Egyetlen kóstolás is elég, hogy a rabjai legyünk, de vajon mi a rendkívül nehezen elkészíthető sütemény titka?