#parlamenti választások

MTI Itthon

KIM: mindegy, ki dobja be a szavazatot a postaládába

Nincs jelentősége és a jogi szabályozás sem korlátozza, hogy a levélben szavazó választópolgár voksát tartalmazó borítékot ki dobja be a postaládába – válaszolta a levélben szavazás törvényességének garanciális elemeként az azonosító nyilatkozatot megjelölve Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Schiffer Andrásnak. Az LMP-s politikus a választ úgy értékelte, kiderült, hogy valósak a levélben szavazással kapcsolatos aggályok.

MTI Világ

Pakisztánból kiutasították a The New York Times irodavezetőjét

A pakisztáni kormány a szombati parlamenti választások előtt kiutasította az országból a The New York Times című amerikai napilap iszlámábádi irodavezetőjét közelebbről meg nem határozott "nemkívánatos tevékenysége" miatt - közölte pénteken az újság.

MTI Világ

Pokolgép robbant Karacsiban

Robbantásos merényletben többen meghaltak és megsebesültek Pakisztánban szombaton, a parlamenti választások kezdete után.

MTI Itthon

Fidesz-ötlet: lehetne két választás egyszerre 2014-ben

Ha az alkotmányos kereteken belül és az európai szabályozás szerint is lesz rá lehetőség, 2014-ben akár egy időpontban is megtarthatják az országgyűlési és az európai parlamenti (EP) képviselő-választásokat - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön.

MTI Világ

Ötpárti parlament jöhet Ukrajnában, Janukovics győzött

Az urnazárás után vasárnap este közzétett exit poll-eredmények alapján a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártja lett az első az ukrajnai parlamenti választásokon 31,6 százalékkal, a második a bebörtönzött exkormányfő, Julija Timosenko mögött álló Egyesült Ellenzék, amely 23,7 százalékot szerzett.

MTI Világ

Január második felében lesznek a választások Jordániában

Jordániában január 23-án tartják az előrehozott parlamenti választásokat – jelentette be kedden a független választási bizottság. Az uralkodó, II. Abdalláh október elején oszlatta fel a törvényhozást, és jelentette be az előre hozott választásokat. A bizottság szerint Jordánia 6,7 millió lakosából 3,1 millióan vannak a lehetséges választók.

hvg.hu Itthon

Hosszabb lesz a kampány: így szavazunk 2014-ben

A választási eljárásról szóló törvény javaslata alkotmánymódosítást is tartalmaz, annak érdekében, hogy az előzetes választási regisztráció biztosan átmenjen az Alkotmánybíróság szűrőjén. Hosszabb lehet a kampány, megszűnik a kopogtatócédula is, és jóval könnyebb lesz elindulni, mint eddig bármelyik szavazáson. A határon túliak levélben voksolnak majd, a Budapesten tanuló egyetemisták pedig 2014-ben is sorban állhatnak.

MTI Világ

Nagykoalícióra vágynak a németek

Németországban egy évvel a következő parlamenti választás előtt a lakosság többsége nagykoalíciót akar, a konzervatívok és a szociáldemokraták azonban egyelőre hallani sem akarnak a 2005 és 2009 közötti együttműködés felújításáról.

Nagy Gergő Gazdaság

Robbanás előtt: egyetlen hónapjuk maradt a görögöknek

Mihamarabb cselekvőképes kormányra van szüksége a görögöknek, hogy ne következzen be az államcsőd. A több százmilliárd eurós uniós mentőcsomag feltételeinek teljesítését a második helyen befutott, radikális baloldali Sziriza elutasítja. Nélkülük azonban szinte esélytelen a hosszú távú tervezés, és a bankrendszerbe vetett bizalom helyreállítása. Görögországnak megint fogytán a pénze.

hvg.hu Nemzetközi gazdaság

Választási tippeket ad a Financial Times a görögöknek

Hatalmas felhördülés követte Görögországban a Financial Times Deutschland szerkesztőségi cikkét, melyben a német üzleti napilag arra szólítja fel a görög választókat, hogy csakis olyan pártra szavazzanak a most vasárnapi parlamenti választásokon, amely támogatja az uniós mentőcsomag teljesítésének folytatását.

MTI Világ

Franciaországban ma választják a parlamentet

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a kétfordulós nemzetgyűlési választások első fordulója, amelynek során közel 46 millió választópolgár a parlament mostanig jobboldali többségű alsóházának 577 képviselőjét választja újra öt évre. Egy hónappal a szocialista Francois Hollande elnökké választása után a felmérések szerint a baloldal esélyesebb a győzelemre.

hvg.hu Napi merítés

VV: a Fidesz így tényleg nem tud majd kikapni

Kormánypárti politikusok „nem kis esélyt" látnak rá, hogy már a 2014-es választások előtt bevezessék Magyarországon az előzetes regisztráció intézményét. Az ötlet tavaly is felmerült, akkor a Véleményvezér és olvasóink többsége is támogatta az elképzelést, de az ma már egészen más színben tűnik fel - írja szerdai bejegyzésében a politikai-gazdasági blog.

MTI Világ

Újabb parlamenti választások lehetnek Görögországban

Június 10-én vagy 17-én ismét parlamenti választásokat tarthatnak Görögországban, ha a csőd fenyegette ország köztársasági elnökének a következő néhány nap alatt nem sikerül rábírnia a vezető pártok képviselőit tartós kormány megalakítására - adta hírül szombaton az APA osztrák hírügynökség a görögországi politikai helyzettel foglalkozó jelentésében.

MTI Világ

B92: elnökválasztás is lesz Szerbiában május 6-án

Szerbiában a május 6-i parlamenti és helyhatósági választásokkal együtt elnökválasztást is tartanak - legalábbis így értesült a B92 magántelevízió, amely kedd esti tudósításában tudni vélte, hogy Boris Tadic szerb államfő Slavica Djukic Dejanovic parlamenti elnöknek írandó levélében jelenti be lemondását másnap.

MTI Világ

Iráni választások: ellenszélbe kerülhet Ahamdinezsád

A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása alapján Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjének hívei elsöprő győzelmet arattak a pénteken tartott parlamenti választásokon - derült a belügyminisztérium vasárnap nyilvánosságra hozott adataiból. Beigazolódott az előrejelzés, hogy Mahmúd Ahamdinezsád elnöknek mandátuma utolsó másfél évében az eddiginél jóval ellenségesebb törvényhozással kell számolnia.

1 2 3 4 5 6
Megmutatta a Google, milyen sok adatot gyűjt a felhasználókról a Gmail

Megmutatta a Google, milyen sok adatot gyűjt a felhasználókról a Gmail

Szijjártó: Több uniós tagállam kérte el Budapesttől Moszkva telefonszámát

Szijjártó: Több uniós tagállam kérte el Budapesttől Moszkva telefonszámát

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Magyarázkodnak a vírust terjesztő androidos alkalmazás miatt

Magyarázkodnak a vírust terjesztő androidos alkalmazás miatt

Nem akarnék meghalni még - Megrázó riportban mutatják be a dunaszerdahelyi kórházat

Nem akarnék meghalni még - Megrázó riportban mutatják be a dunaszerdahelyi kórházat

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A címlapról ajánljuk