#pesto

Tuti tavasz medvehagymával - recept
 

Tuti tavasz medvehagymával - recept

Amikor feltűnik a piacokon a zöld levélcsokor, akkor visszavonhatatlanul itt a tavasz. A lényeg, hogy ne bújjanak meg benne gyöngyvirágok, és igenis árasszon némi fokhagyma szagot. Akkor vihetjük is haza a medvehagymát.

H.A.-Gy.Zs. H.A.-Gy.Zs.


Botulizmus: csiperkéből készítették a szarvasgomba pestót
 

Botulizmus: csiperkéből készítették a szarvasgomba pestót

A vizsgálatban érintett egri kistermelő készítette azokat az élelmiszereket, amelyek miatt botulizmusban betegedett meg több ember – közölte kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 60 nappal meghosszabbította az élelmiszerbiztonsági vizsgálatot, eredmény augusztus végére várható. Eddig egyebek mellett az derült ki, hogy a szarvasgomba pestóban nem sok szarvasgomba volt.

MTI MTI

Fesztiválon is árulhatták a veszélyes magyar élelmiszert
 

Fesztiválon is árulhatták a veszélyes magyar élelmiszert

Elképzelhető, hogy a szombaton véget ért szolnoki Tiszavirág Fesztiválon is árulhattak olyan termékeket, amelyek fogyasztása a botulizmus nevű betegséget okozhatja - közölte Péter István Jász-Nagykun-Szolnok megyei főállatorvos és Sinkó-Káli Róbert, a megye tiszti főorvosa vasárnap az MTI-vel.

MTI MTI

Így készítsünk vajat otthon – recept
 

Így készítsünk vajat otthon – recept

A vajas kenyér nagyon egyszerű fogás, mégis megunhatatlan. A vaj krémes lágysága és íze – főleg ha igazi házi vajhoz sikerül jutni – magában is mennyei. Nemhiába fedezik fel a szakácsok is újra és újra, emelik piedesztálra, mert bizony a vaj az ételeknek is bársonyos, krémes, lágy ízt kölcsönöz.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó