Pályázati pénzosztás a parlamenti választások előtt – hol tartunk most, és mire érdemes készülni?
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
A vizsgálatban érintett egri kistermelő készítette azokat az élelmiszereket, amelyek miatt botulizmusban betegedett meg több ember – közölte kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 60 nappal meghosszabbította az élelmiszerbiztonsági vizsgálatot, eredmény augusztus végére várható. Eddig egyebek mellett az derült ki, hogy a szarvasgomba pestóban nem sok szarvasgomba volt.
Nem az egri kistermelőhöz köthető Gourmand Companyt, hanem közvetlenül a kistermelő tevékenységét vizsgálják.
Az eddigi információk szerint a kistermelő készítményeinek választéka meghaladta a negyvenet, "ebből két termék, a szarvasgomba pesto, illetve a humusz a gyanúsítottak". Az már kiderült, hogy a szarvasgomba pesto nem szarvasgombából, hanem csiperkéből készült, és szarvasgombás olajjal ízesítették. A termelés dokumentumainak hiánya azonban hátráltatja a vizsgálatot – tették hozzá.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 60 nappal meghosszabbította az élelmiszerbiztonsági vizsgálatot. A betegséget okozó termékeket valószínűleg 2013 második felében gyártották, de konkrét tételeket nem tudtak beazonosítani, szintén azért mert hiányoznak ehhez a papírok.
A hatóság vizsgálja a kistermelő tevékenységének jogszerűségét és szakszerűségét, köztük az eszközeit.
Az egri kistermelő nem a hatóságnál regisztrált címen végezte a tevékenységét, és kistermelőként nincs is a hatóságnál regisztrált címe.
A vizsgálat elindítása óta nem történt új megbetegedés.
A Nébih június 21-én figyelmeztetett a botulizmus veszélyére. A gyanú szerint Keksz Zsolt egri kistermelő Gourmand Company márkajelzésű készítményeitől betegedett meg botulizmusban négy ember. A kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.
Az adatok alapján Magyarországon egy, Grúziában és Franciaországban három ember lett beteg.
Keksz Zsolt azt feltételezi, hogy nem a cége által gyártott termékektől betegedtek meg a fogyasztók. Érvelése szerint őstermelőként az előírtnál is szigorúbb szabályokat alkalmaznak, termékeiket több órán át 100 fok feletti hőmérsékleten hőkezelik, így a betegséget okozó baktérium mindenképpen elpusztulna.
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
A hitel megfelelő előkészítésén nem csak az múlik, hogy kap-e hitelt egy cég, hanem az is, milyen költségek mellett.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
A politikus összesen nyolc évig töltötte be az államfői posztot.