hvg.hu Világ

Ice-T reagált magyarországi korlátozására

Az Ice-T néven ismert amerikai rapsztár a twitteren keresztül értesült arról, hogy a magyar médiahatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen az egyik száma miatt.

hvg.hu Napi merítés

Médiahatóság-kompatibilis interjú Ice-T-vel

A hvg.hu blogjának fiktív interjúja a világhírű rapper Ice T-vel, annak kapcsán, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy angol nyelvű, obszcén szavakat tartalmazó száma miatt vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen.

Zentai Péter Vélemény

Halló Shyne! Hogyan lett köztörvényes rapperből ortodox zsidó?

A Talmudban nincs szó róla, hogy nem vezethetek Lamborghinit, viszont örökre beszabályozta az életemet – mondja az annak idején gyilkossági kísérlete miatt tíz évet ült, még Shyne néven ismert rapper sztár, aki a New York-i börtönben mélyen vallásos zsidóvá lett, és ma Jeruzsálem ortodox negyedének lakója. Ott is zenész. Amerikában hamarosan kiadják új albumát, de ő maga nem léphet amerikai földre. A legelső kérdésre, hogy miként kell szólítani, azt feleli: Moses Levi a becsületes neve.

hvg.hu Shake

Az 5 legviccesebb rap videó

A most következő összeállításban olyan rap számokat mutatunk be, amelyek már sok embernek csaltak mosolyt az arcára. Pedig nem csak paródiákról van szó, akad a most következő összeállításban olyan előadó is, aki véresen komolyan gondolta rapper művészetét, csak valahogy nem ment neki.

techline.hu Tech

2009 legjobb internetes poénjai

Bár az „internet meme” kifejezést a magyar nyelvben még nem nagyon használjuk, a sima "mém" kifejezést annál inkább.

Shake

„Volt egy csúnya drogproblémám” - videóval

Eminem, a világ leghíresebb rappere öt éve vonult le a színpadról. A zenész, aki egész életét a közönség elé tárta a dalaiban és a 8 mm című filmben, most új albummal tért vissza. Ennek kapcsán nyíltan beszélt problémáiról és gyógyszerfüggőségéről.

MTI Shake

Rap-botrány Franciaországban

"A nők elleni erőszak alávaló dicsőítése" - háborodott fel Christine Albanel francia kulturális miniszter egy rap-dal hallatán, amelynek "Mocskos kurva" (Sale pute) a címe.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk