Vándor Éva Élet+Stílus

Ha kerek a labda, legyen a nők melle is az!

A labdarúgás és a nők kapcsolatát még mindig a címben olvasható kontextusban képes leginkább értelmezni a sportág közege, és ezt az oroszországi foci-vb-n is rengeteg epizód alátámasztotta. A torna alatt nemcsak a labdába, hanem a nőkbe is belerúgtak párszor, ám ez kevésbé zaklatta fel a kedélyeket, mint egyes válogatott focisták származása.

Vándor Éva Élet+Stílus

Belefojtjuk a nemi szerepekbe a gyerekeinket?

Vesszük a nemi sztereotípiákat, és egészen kicsi koruktól kezdve bombázzuk velük a gyerekeinket, így aztán felnőve a lányok az önbecsülésüket, a fiúk az érzéseiket veszítik el. De mi történik, ha elfelejtjük a fiús és a lányos ruhákat, és hagyjuk, hogy a gyerekeink gyerekek legyenek?

Vándor Éva Élet+Stílus

Most akkor tényleg hülyék a nők a Google-höz?

A Szilícium-völgy története tankönyvi példája annak, hogy miként lehet kiszorítani a nőket egy olyan területről, ahol kompetensek. És persze van abban valami ironikus, hogy épp a techipart létszámban egyébként uraló férfiak érzik veszélyeztetve a munkájukat az e téren jelentősen alulmaradó nőktől.

Vándor Éva Élet+Stílus

Tusványos: A hajhúzás után jött minden nő megalázása

A Tusványoson a szombati Orbán-előadás alatt tiltakozni próbáló nőt nemcsak a helyszínen szidalmazta a felhevült tömeg, hanem utána verbálisan is erőszakot tettek rajta a kommentelők. Jutott neki lekezelés, kioktatás és szexuális beszólás, miközben sokan átsiklottak afölött, milyen mélyen kódolt nőkkel szembeni lenézés diktálja a mondatokat. Ha egy nő mond véleményt, arra elég sablonos reakciók érkeznek a férfiaktól.

1 2 3

A címlapról ajánljuk