#választás 2014

M. László Ferenc Itthon

Így vitte el a Jobbik a Fidesz dunántúli "ékkövét"

Még a jobbikosokat is meglepte, hogy egy polgári hagyományokkal bíró, az utóbbi években kormányzati hátszéllel fejlődő, fideszes nyugat-magyarországi városban nyerni tudtak. Tapolcán egy egykor a Fideszből indult rendpárti politikusuk vette át az irányítást. Dobó Zoltán "balos" programmal és akciókkal vált népszerűvé az utóbbi években. Igaz, győzelme inkább a személyes kiállásának köszönhető, mintsem a helyi Jobbik megerősödésének: pártja kisebbségben van az önkormányzatban, így kénytelen lesz együttműködni a szocialistákkal.

MTI Itthon

Újra választhatnak egy faluban, ahol mindenki ismeri egymást

Megsemmisítette a baksi polgármester- és képviselőválasztás eredményét a területi választási bizottság, ezért a Csongrád megyei községben új szavazást kell tartani – olvasható a testületnek a Csongrád megyei önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott csütörtöki határozatában.

MTI Itthon

Kiáll a DK egyszem pesti polgármestere mellett az Együtt-PM

Az Együtt-PM kiáll Hajdu László, a XV. kerület törvényesen megválasztott polgármestere mellett, és felszólítja a Fidesz-KDNP-t, hogy ne próbálja adminisztratív úton megváltoztatni a választók akaratát - közölte az ellenzéki pártszövetség csütörtökön.

hvg.hu Itthon

Alpári viccel vágott vissza Deutsch Tamás a baloldalnak

Az Európai Parlament frakcióvezetői csütörtökön - baloldali képviselők többségi szavazatával - úgy döntöttek, hogy plenáris vitát folytatnak a magyarországi helyzetről jövő kedden Strasbourgban. Deutsch Tamásnak egy vicc jutott az eszébe erről.

MTI Itthon

Salgótarjánban is új választást követel a Fidesz

Salgótarjánban a szavazatok újraszámlálását és új választás kiírását kéri a helyi választási bizottságtól a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Székyné Sztrémi Melinda közölte, a választás tisztaságát befolyásoló eseményekről egyik beadványukhoz 15, másikhoz pedig 17 mellékletet csatoltak.

hvg.hu/MTI Itthon

Megismételhetik a polgármesterválasztást a XV. kerületben

A helyi választási bizottság csütörtökön elrendelte a polgármesterválasztás és két helyi választókerületi képviselőválasztás megismétlését a XV. kerületben - értesült az Index. Korábban egyedül itt nyert DK-s jelölt a polgármesterválasztáson, ezt a posztot a beszámoló szerint most akár el is bukhatja a párt. A kerületi választási bizottságban a szocialista ellenzéki delegált is támogatta az ismétlésről szóló döntést.

MTI Itthon

Kilencvenhat választási eredményt támadtak meg

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás 96 eredményét támadtak meg csütörtök délig: 23 településen a polgármester-választás, 17 településen az egyéni listás választás, 16 település 49 egyéni választókerületében a képviselő-választás, továbbá egy megyei közgyűlés, valamint hat települési nemzetiségi választás eredménye ellen érkezett jogorvoslati kérelem - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Szlavkovits Rita Itthon

Győzött, aztán bilincsben vitték el Merkel és az egyház szolgáját

A Szeged–Csanádi egyházmegyével is szembeforduló, a gádorosi plébánián lelkipásztori teendőket ellátó diakónus győzte le a községben már többször megválasztott fideszes polgármestert. Igaz, egy kis afférral kezdődött Maronka Lajos ciklusa: rendőrök bilincselték meg a férfit a választások éjszakáján, mert állítólag borosüveggel a kezében, italosan hangoskodott az egyik volt képviselő háza előtt.

hvg.hu Itthon

Négy órát bent tartották, levetkőztették a rendőrségen a Fidesz-plakát összefirkálóit

A választás előtti péntek este összefirkáltak egy VIII. kerületi fideszes plakátot. A térfigyelő kamerák segítségével a rendőrség kifigyelte az akciót, és több autóval a helyszínen termett. A firkáló férfit és nőt 4 órán át bent tartották a kapitányságon, alsóneműre vetkőztették őket, és állításuk szerint több rendőr agresszíven, megfélemlítően beszélt velük. Az eljárás folyik, a plakátfirkálók pedig panasszal élnek az intézkedés miatt.

MTI Itthon

Kósa: Kétéves váltásban lesz önkormányzati és parlamenti választás

2019-től még egy ötéves önkormányzati ciklus következik, utána visszatérnek a négyéves választási ciklusra – mondta a Fidesz alelnöke. Onnantól kezdve kétévente, felváltva lesz majd helyhatósági és parlamenti választás. "Arra kényszerítjük magunkat, hogy kétévente forduljunk a választókhoz" – fogalmazott Kósa Lajos.

MTI Itthon

Kósa Lajos figyelmeztette a fideszes polgármestereket és képviselőket

Ne feledjék, hogy ők az egész falut, az egész várost irányítják, és azokért is dolgozniuk kell, azokat is meg kell nyerniük, akik nem rájuk szavaztak - ezt mondta Kósa Lajos ügyvezető alelnök a Fidesz-KDNP megválasztott polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek.

Kadét Ernő - Sárközi Gábor - Suri Szilvia Itthon

A paszományos, a roma exzsaru meg a köcsögmentesítő

Akárcsak a tavaszi országgyűlési választásokon, a magyarországi romák elsöprő többsége október 12-én is fideszes jelöltre szavazott. Ennek ellenére akadt, ahol a Fidesz hiába támogatott roma jelöltet, nem lett roma polgármestere a településnek. Máshol épp a kormánypárti jelölt váltotta le a cigány faluvezetőt. Több helyen pedig a szélsőjobbos polgármester leváltásában vallott kudarcot a Fidesz. A Roma Sajtóközpont munkatársai romák lakta "konfliktusos" falvakban és roma többségű városnegyedekben jártak vasárnap.

MTI/hvg.hu Itthon

Hivatalos: Recsken meg kell ismételni a választást

A fideszes jelölt kampánycsendsértés, illetve a választási alapelvek megsértése miatt emelt kifogást a település 3-as választókörzetében történtek miatt. Nem jogerősen helyt adott panaszának a helyi válaztási bizottság. A Heves megyei település szavazói vasárnap jobbikos polgármestert választottak.

MTI Itthon

Új választást akar a Jobbik Hevesen

A választási eredmények megsemmisítését és új helyhatósági választás kiírását kezdeményezi Heves városában a Jobbik, mert szerinte "soha nem látott mértékű, tömeges választási csalás történt" a településen. Ezt az ellenzéki párt szóvivője jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

1
4 5 6 7 8
106
Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján

Marie Kondóért kiált ez a rumli: felfordulást örökölt Biden Trumptól a Time címlapján

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Videó: A járdán hajtva mindenkinél gyorsabb volt ez az autós a Róbert Károly körúton

Videó: A járdán hajtva mindenkinél gyorsabb volt ez az autós a Róbert Károly körúton

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

A címlapról ajánljuk