#zsidók

MTI Itthon

Gyöngyösi zsidózásával foglalkozik az Economist is

Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamenti felszólalásával foglalkozik a The Economist Közép- és Kelet-Európával foglalkozó blogja, az Eastern Approaches. A bejegyzés szerint azonban a Jobbik antiszemitizmusával még potenciális szövetségeseitől is eltávolodik.

MTI Kult

Ma kezdődött a Zsidó Nyári Fesztivál

A Klezmerész Band zenéje vezette be a 15. Zsidó Nyári Fesztivál nyitóeseményét vasárnap a Gozsdu-udvarban. A viselet-, könyv- és süteménybemutatók előtt Zoltai Gusztáv, a Budapesti Zsidó Hitközség és a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt.

hvg.hu Itthon

Túlbecsülik a magyarok a kisebbségek arányát

Egy átlagos magyar felnőtt szerint Magyarország lakosságának körülbelül hetede-ötöde roma, továbbá 10-12 százaléka zsidó, illetve ugyanennyi határon túli magyar, 6 százaléka kínai, 2-2 százaléka arab, illetve afrikai, vagyis egy átlagos magyar szerint a többségi társadalom tagjai alig vannak valóban többségben Magyarországon – ez derül ki a TÁRKI 2011 áprilisa és júniusa között végzett kérdőíves kutatásából.

MTI Itthon

Zsidó szervezetek: Wass Albert és Nyirő kerüljön ki a NAT-ból

Magyarországi zsidó szervezetek és szövetségek felszólították a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet, és mellőzze abból Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet, mert meglátásuk szerint antiszemiták voltak.

MTI Itthon

Rogán tette le az Élet Menete szobrának alapkövét

Magyarország mindannyiunk közös otthona, az volt, az ma is, és az a cél, hogy az maradjon a jövőben is - mondta Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere az Élet Menete Alapítvány szobrának alapkő-letételi ünnepségén pénteken Budapesten.

hvg.hu/MTI Itthon

Botrány a parlamentben a tiszaeszlári beszéd miatt

Etikai bizottság elé állíttatná a tiszaeszlári vérvádat a parlamentben felidéző jobbikos képviselőt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Az LMP és az MSZP felszólította Baráth Zsoltot, hogy adja vissza mandátumát, szerdán pedig kezdeményezni fogják, hogy a parlament is tárgyaljon az ügyről. A kormány elfogadhatatlannak tartja a a jobbikos képviselő kijelentését, a Mazsihisz levélben fordult Lezsák Sándorhoz.

MTI Tech

Tíz évig írta könyvét a magyar zsidóságról Komoróczy Géza

Megjelent Komoróczy Géza történész, hebraista, assziriológus kétkötetes A zsidók története Magyarországon című könyve. A több mint 2400 oldalas, a Kalligram Kiadó gondozásában megjelent könyvet mintegy 400 illusztráció, kép gazdagítja - mondta el a szerző.

MTI Itthon

Fotó: Hitler-képet ragasztottak a kaposvári holokauszt-emléktáblára

Egy Hitlerről készült fotót ragasztottak ismeretlenek Kaposváron egy ház falán lévő holokauszt-emléktáblára; a képen az egykori náci vezető a jellegzetes karlendítéssel látható - közölte a Sonline.hu internetes újság kedden, több olvasója értesítése alapján.

MTI Világ

Divatfotókon akadtak ki az izraeli ultraortodox zsidók

Felbosszantotta az izraeli ultraortodox zsidó közösséget a Belle Mode című divatmagazin a februári számában közölt fotósorozatával, amelyek egyikén egy nő látható férfiakkal körülvéve egy ortodox lakóiról ismert jeruzsálemi negyedben közlekedő buszjáraton - adta hírül hétfőn az abc.es spanyol hírportál.

MTI Tech

Hitler már 1919-ben a zsidók "eltávolítását" tervezte

Adolf Hitler már egyik korai, 1919-es keltezésű levelében "racionális" és "tudományos" alapokon értekezett a "zsidókérdésről" - írta hétfőn a The Jerusalem Post című napilap internetes hírportálja annak kapcsán, hogy e dokumentumot kedden mutatják be egy Los Angeles-i múzeumban.

MTI Világ

2009 végére nyolc zsidó maradt Bagdadban

Mindössze nyolc tagot számlált a bagdadi zsidó közösség 2009 év végén - derült ki a WikiLeaks hírportál által közzétett egyik amerikai diplomáciai sürgönyből.

FH/Hírszerző Világ

Megemelték a riadókészültséget Izraelben

Országszerte megemelték a húsvéti ünnepek előtt a riadókészültséget Izraelben, a zsidó állam katonái pedig hadrendbe álltak a Gázai-övezet körül. Azt hangoztatják, hogy minden forgatókönyvre felkészültek, és ha kell, erővel válaszolnak bármilyen támadásra.

MTI Kult

A pápa felmenti a zsidókat Jézus halálának felelőssége alól

Márciusban megjelenő új könyvében XVI. Benedek pápa felmenti a zsidó népet az alól a vád alól, hogy felelős lenne Jézus haláláért, választ adva ezzel a kereszténység egyik legvitatottabb kérdésére - derül ki a könyv szerdán közzétett részleteiből az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint.

1 2 3 4 5
Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

A címlapról ajánljuk