A fehérhúsú gyümölcsök megelőzik a szélütést
A sok fehérhúsú gyümölcs és zöldség fogyasztása védhet a szélütés ellen - idézte holland kutatók megállapítását pénteken a BBC hírportálja.
A sok fehérhúsú gyümölcs és zöldség fogyasztása védhet a szélütés ellen - idézte holland kutatók megállapítását pénteken a BBC hírportálja.
Nyár elejétől igazi íz-és színkavalkád vár bennünket a kertekben és a piacokon. Sorra érnek a zamatos, illatos, vitamindús gyümölcsök és zöldségek. Piros színükkel hívogatnak a paradicsomok, a haragos zöld és napsárga paprika harsog a fogunk alatt, a vasárnapi rántott hús mellett friss, fokhagymás uborkasaláta ingerkedik. De hogy menthetnénk át mindezt télre, hogy ne csak emlék legyen?
Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.