szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Maurizio Cattelan olasz művész America című alkotása Marcel Duchamp 1917-es Szökőkútját idézi, és a múzeum egyik mellékhelyiségének hagyományos, porcelánból készült vécéjét fogja felváltani.

Bár a Guggenheim Múzeum közleménye elég ellentmondásosan fogalmaz, hiszen az aranyvécére egyszerre hivatkozik műalkotásként és használati tárgyként.

A múzeum bármit is mond az alkotásról, a lényeg abban van, amit maga a művész nyilatkozott a New York Times című lapnak: "Nem az én tisztem megmondani az embereknek, hogy milyen jelentést hordoz egy műalkotás, de azt hiszem, hogy ebben a műben meg fogják találni az üzenetet".

A május 4-től látható és használható America a művész első jelentős munkája a Guggenheimben megrendezett 2012-es retrospektív kiállítása óta.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek