szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A művészetben mindig dicséretes, amikor valaki nem fekszik le a fennálló trendeknek, és alapjaiban próbálja megváltoztatni a status quót. Junji Koyama egy ilyen művész.

A japán férfi immár kilenc éve járja a környékbeli piacokat, újabbnál újabb zöldségeket kutatva. Na, nem azért, mert a gasztronómia elkötelezett híve lenne, hanem mert sosem adja fel, ha egy friss hangszer-ötlete támadt.

Hogy hol itt az összefüggés? Koyama videóival több ezer nézőnek okoz örömöt, amikor répából, zellerből, sárgarépából vagy almából készített, általában fúvós hangszereit bemutatja a világ előtt.

Legújabb őrült vállalkozása a káposztasíp elkészítése volt – nem is adta alább az Amazing Grace előadásánál:

A hírek szerint Koyama a performanszai végeztével nekiáll, és megeszi a hangszereit. Jó étvágyat!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!