szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Autóroncsok között súlyzózni Kijevben? Agancsok között falat mászni Japánban? Vagy éppen gyárak tetején jógázni? – Mutatunk pár inspiráló képet a világ legkülönlegesebb edzőtermeiről, hogy meghozzuk a kedvét az edzés elkezdéséhez vagy épp folytatásához.

Számtalanszor hallottuk már: „Az edzés pozitív hatással van a szervezetre.” De mit jelent ez valójában? Nagyrészt azt, hogy a fizikai fejlődés nem csupán a testünkre, hanem a mentális állapotunkra van hatással. A rendszeres mozgás hozzásegít ahhoz, hogy az élet minden területén a maximumot nyújthassuk, legyen szó munkáról, családról vagy akár az általános közérzetedről. Korábban itt írtunk arról, hogy miért érdemes még ma elkezdeni edzeni. Most mutatunk hat olyan edzőtermet, amitől egyből meg fog jönni a kedve a mozgáshoz, vagy ha rendszeresen sportol, az új mozgásformák kipróbálásához.

1. Kiev Outdoor Gym (Kijev)

Ukrajna fővárosában, Kijevben található Kelet-Európa talán legextrémebb szabadtéri „konditereme”. A közel harminc éve üzemelő sportközpont eszközei egytől egyig régi autók újrahasznosított elemeiből készültek: az igazi „badass-hangulat” így nem marad el, mert Kiev Outdoor Gymben az embernek olyan érzése lehet, mintha épp egy hulladéktelepen emelgetné a súlyokat.

©

2. Illoiha Omotesando Fitness Gym (Tokió)

A japán designer, Nendo fejéből pattant ki elsőként a gondolat, hogy az unalmas mászófalakat érdemes lenne igazán extrém és oda nem illő kiegészítőkkel még izgalmasabbá változtatni. Így az Illoiha Omotesando Fitness terem mászófalain jól megszokott kapaszkodók helyett szarvasfejek, vagy éppen ember nagyságú képkeretek segítik a mászókat.

©

3. Athletes (Budapest)

Az Athletes tulajdonképpen nem más, mint egy sportruházati bolt és egy edzőterem duója, ahol az edzésekhez passzoló tréningdarabokat egyből ki is lehet próbálni. A ruhák mögött svédszekrények, húzódzkodóelemek és más sporteszközök is rejtőznek.

©

4. Red Rock Fitness (Colorado)

A coloradói Red Rocks Amphiteátrum egy organikus, természeti képződmény, amit a legtöbbször koncerthelyszínként és más rendezvények otthonaként használnak, bár az utóbbi időben egyre többen fedezik fel benne a kiváló szabadtéri edzésre alkalmas terepet. A legtöbbször a lépcsőket hasznosítják mint steppadot.

©

5. Brooklyn Grange Farm (Brooklyn)

Brooklyn több évtizedes, hatemeletes gyárainak tetején található az a tetőkert, ami a béke szigeteként szolgál a nyüzsgő város központjában. Mi mást tartanának itt, mint jógaórákat?! (Korábban itt írtunk az igencsak bizarr, legújabb jógatrendről, az alkoholizálással és a bulizással összekötött jógáról, vagyis a healthonism jelenségéről.)

©

6. TGO Green Heart (Egyesült Királyság)

TGO Green Heart vállalat kültéri kondigépeket szállít és helyez üzembe az Egyesült Királyság számtalan pontján. Egy különösen környezettudatos cégről van szó: a gépeket csak a használók által kifejtett energia működteti.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!