szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt napokban jelentős népszerűségre tett szert a közösségi médiában #NoWomanEver, vagyis "soha egyetlen nő se" kampány, ami a nyílt, utcai szexuális zaklatásra hívja fel a figyelmet.

Az Index szúrta ki, hogy új, népszerű kampány van kibontakozóban a közösségi médiában, amely a hétköznapi szexuális zaklatás jelenségére hívja fel a figyelmet. A #NoWomanEver hashtag-gel ellátott üzenetek lényege, hogy az utcai zaklatást átélő nők a férfiak beszólásairól elismerően nyilatkoznak: így próbálják felhívni a figyelmet bizonyos „udvarlási formák” abszurditására.

Néhány példa az üzenetek közül, melyek azt igyekeznek bebizonyítani, hogy az erőszakoskodástól még soha egyetlen nő sem esett szerelembe:

"Elállta az utamat a pénztár elől a gyógyszertárban, amikor nem vettem róla tudomást, és azóta is együtt vagyunk! – mondta SOHA EGYETLEN NŐ SE".

„Rám dudált és kiordibált az ablakon, mikor az utcán sétáltam. Tetszett, ahogy nem félt vállalni a szerelmünket a világ előtt.”

„Mellém gurult, miközben kocogtam, és a számomat kérte. Mikor megpróbált leköpni és elhajtott, tudtam, hogy ő az igazi.”

„Anyukám beteg és aggódom érte, de amikor rám kiabáltál, hogy túl szép vagyok ahhoz, hogy ne mosolyogjak, rögtön megfeledkeztem minden problémámról.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin