szerző:
hvg.hu

Az elmúlt napokban jelentős népszerűségre tett szert a közösségi médiában #NoWomanEver, vagyis "soha egyetlen nő se" kampány, ami a nyílt, utcai szexuális zaklatásra hívja fel a figyelmet.

Az Index szúrta ki, hogy új, népszerű kampány van kibontakozóban a közösségi médiában, amely a hétköznapi szexuális zaklatás jelenségére hívja fel a figyelmet. A #NoWomanEver hashtag-gel ellátott üzenetek lényege, hogy az utcai zaklatást átélő nők a férfiak beszólásairól elismerően nyilatkoznak: így próbálják felhívni a figyelmet bizonyos „udvarlási formák” abszurditására.

Néhány példa az üzenetek közül, melyek azt igyekeznek bebizonyítani, hogy az erőszakoskodástól még soha egyetlen nő sem esett szerelembe:

"Elállta az utamat a pénztár elől a gyógyszertárban, amikor nem vettem róla tudomást, és azóta is együtt vagyunk! – mondta SOHA EGYETLEN NŐ SE".

„Rám dudált és kiordibált az ablakon, mikor az utcán sétáltam. Tetszett, ahogy nem félt vállalni a szerelmünket a világ előtt.”

„Mellém gurult, miközben kocogtam, és a számomat kérte. Mikor megpróbált leköpni és elhajtott, tudtam, hogy ő az igazi.”

„Anyukám beteg és aggódom érte, de amikor rám kiabáltál, hogy túl szép vagyok ahhoz, hogy ne mosolyogjak, rögtön megfeledkeztem minden problémámról.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!