szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A történet régi legenda, az Urbanlegends le is leplezte.

Ismeretlen tettesek ellopták egy család autójának zárt tetőcsomagtartóját, és azzal együtt a nagymama benne szállított holttestét is egy Rosztovhoz közeli kempingből. - állt egy szerdán, az MTI-ből átvett hírünkben, amelyben még olyan kalandos, de kevéssé valószínű részletek is szerepeltek, amely szerint a családot a nyaralás közben érte a nagyi halála, mégsem akarták megszakítani az üdülést, ezért a halottasházba helyezték el a nénit, majd onnan vitték el a hazaútra a tetőcsomagtartóban.

A városi legendák leleplezésével foglalkozó Urbanlegends.hu blog résen volt, és kiderült, hogy kamu az egész. A forrásként idézett Vesti.ru is elismerte azóta, hogy kitaláció a sztori, de ha nem ismerték volna el, akkor is elég valószínű lenne, hogy az, mert - ahogyan az Urbanlegends is rámutat - ez egy viszonylag elterjedt és visszatérő legenda, még magyar változata is terjedt a nyolcvanas években, csak ott szőnyegbe csavarták a nagyit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége

Közösségimédia-guruval erősít Mészáros volt médiacége