szerző:
hvg.hu

Szezon van, özönlenek az aranyosabbnál aranyosabb karácsonyi hirdetések, és a túlkínálatban egyre nehezebb valóban szívhez szóló, őszinte reklámot találni. A WWF nagy-britanniai szervezete a tigrisekre hívja fel a figyelmet idén karácsonykor, és az ő filmjük tényleg szívet melengető lett.

A WWF nagy-britanniai szervezetének karácsonyi filmjében egy külvárosi család egy sebesült tigrist talál a házában. Anya megpróbálja megtisztítani az állat sebét, a gyerekek mesét olvasnak neki, apa pedig egész éjjel mellette virraszt. Amikor a tigris már jobban érzi magát, visszamegy a vadonba, de még vet egy búcsúpillantást a családra. Tényleg megható a film, egy kicsit emlékeztet az Öreg néne őzikéje című mesére.  

Az állatvédő szervezet a tigrisek nehéz helyzetére akarja felhívni a figyelmet a hirdetéssel, valamint adományozásra biztatja azokat, akik tenni szeretnének ezeknek a nagymacskáknak a megmentéséért. Részletek erről itt olvashatók angol nyelven.

Akinek nem ugrik be elsőre az Öreg néne őzikéje című mese, Szabó Gyulától meghallgathatja itt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!