szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A könyv legalább jó szolgálatot tett, mert kikölcsönzője később természettudósként és orvosként futott be karriert.

Dr William B Carpenter A mikroszkóp története és evolúciója című könyvét egy bizonyos Professor Arthur Boycott kölcsönözte ki a herefordi Cathedral Általános Iskola könyvtárából, valamikor 1886 és 1894 között, mikor az intézmény padjait koptatta – írja a BBC.

A könyvet a professzor unokája, Alice Gillett találta meg, és vitte vissza a könyvtárba, ahol az ügy extremitására való tekintettel elengedték a könyvért fizetendő késedelmi díjat, ami egyébként 17 penny/nap lenne a könyvtárban a mai árak szerint.

A könyv egyébként akkor került meg, mikor Mrs Gillett épp tavaly elhunyt férje 6 ezer darabos házi könyvtárában szortírozott.

Bár nem szép dolog a könyvtári könyveket kisajátítani és elsunnyogni, a mikroszkópokról szóló könyv az iskola elvégzése után is jó szolgálatot tett a nagypapának, aki kitűnő eredménnyel diplomázott később természettudományokból, majd többek közt patológusként dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le