szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Facebook-poszt szerint az Irgalmas Rend nem is mindig olyan irgalmas.

A farkasordító hideget hozó hétvégén indult el a Szabadfogas mozgalom, amelynek lényege, hogy az utcákra kihelyezett fogasokon gyűjtenek meleg ruházatot a rászorulóknak.

Pécsen több helyen is kitettek hasonló fogasokat a segíteni vágyók, egyet pont az Irgalmas Rend temploma előtt helyeztek el. A 24.hu szúrta ki azt a Facebook-posztot, miszerint erre nem adott engedélyt a rend, ezért át kellett tenni a fogast.

Kedves Pécsiek! Tegnap láthattátok, hogy az irgalmas templomhoz helyeztünk el kabátokat, sajnálatos módon erre az Irgalmas Rend nem ad engedélyt, így hát áttettem a Csinos Presszóhoz! Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben a templomhoz ruhát vinne, ne tegye, nem látják szívesen a templom dolgozói!

– írta az egyik adakozó.

©

Itt a linkre kattintva megnézheti, hova helyeztek ki fogasokat az ország területén.

A 444.hu megkereste Pió atyát, hogy miért küldték el a kabátgyűjtőket a templom elől. Előbb azt mondta a portálnak, hogy nem küldték el őket. Aztán az derült ki, hogy szerinte ebben a formájában nem egy jó akció:

„ész is kell a jótettekhez”.

Az atya szerint az utcára kirakott kabátok másnapra annyira átáznak, hogy használhatatlanok lesznek, és akkor mi lesz a sok kabáttal, ami nem kell senkinek, egy pap nyakába szakad az egész. Pió atya megjegyezte, hogy a kabátok még most is érkeznek a templom elé.

A megoldás Pió atya szerint az lenne, ha a szervezők szereznének egy garázst, ahol gyűjtenék a kabátokat. Hozzátette még azt is, hogy a szervezők pimaszok voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!