szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nem mindennapi pillanatot a romániai Vaskapu Nemzeti Parkban örökítette meg egy kihelyezett kameracsapda.

A Transindex szúrta ki a Vaskapu Nemzeti Park felvételét, amelyen egy hiúz látható, ahogy lazán elsétál a hóval borított erdőben kihelyezett kameracsapda előtt. A park egyébként egy 115 ezer hektáros védett terület, ezzel Románia legnagyobb ilyen területe.

Utoljára novemberben láttak hiúzt arrafelé, akkor egy éjszakai felvételen tűnt fel a nagymacska.

Mindkét videó azért érdekes, mert nagyon ritkán lehet vadon élő hiúzt látni. Másrészt az erdőirtásoknak és a vadászatnak köszönhetően durván lecsökkent a hiúzok száma Európában.

Tavaly februárban az Aggteleki Nemzeti Parkban is lencsevégre kaptak egy példányt. A nyomok alapján valószínűleg nem egyedül él a nemzeti parkban.

Áprilisban egy még különlegesebb videófelvételt tett közzé a WWF: egy farkas és egy hiúzcsalád találkozását örökítették meg Lengyelország területén, a Keleti-Kárpátokban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!