szerző:
hvg.hu

15 703 magyar nyilatkozott a szexuális életéről az ELTE kutatásában. Kiderült: a magyarok lelkes önkielégítők, de azért a nagy többség elégedett a szexuális életével.

Több mint 15 ezren töltötték ki januárban az eddigi legnagyobb magyar online szexfelmérést, amelyet az ELTE kutatói vettek fel. Az első eredményekről a 444 számolt be.

A kérdőívben olyan intim adatokra kérdeztek rá, hogy például milyen gyakran élnek nemi életet, milyen sűrűn maszturbálnak, mennyi pornót néznek, elégedettek a szexuális életükkel a válaszadók.

A 15 703 kitöltő nagyobb része, 64,8 százaléka férfi, 34,7 százaléka nő volt, 0,6 százalék pedig az egyéb kategóriára ikszelt. A kitöltők életkora 18-tól 76 évig terjedt, áltagéletkoruk 33 év volt. A legtöbben Budapestről mentek végig a kérdőíven (54,4 százalék), a válaszadók 15,4 százaléka megyeszékhelyen, 21 százaléka városban, 9,2 százaléka községben vagy faluban él. A kutatás résztvevőinek 42,1 százaléka párkapcsolatban él, 24,6 százalékuk házas, 24,6 százalékuk egyedülálló, 4 százalékuk eljegyzett, 2,8 százalékuk elvált, 0,5 százalékuk özvegy.

Önkielégítés és pornó

A válaszadók átlagosan 13 évesen nyúltak magukhoz először, 17 évesen veszítették el a szüzességüket, és eddig 7 szexuális partnerük volt életük során.

  • A válaszadók legnagyobb részének, 18,1 százaléknak 11-20 szexuális partnere volt élete során, a több mint 50 partner választ 4,8 százalék jelölte be, 3,1 százalék ugyanakkor még soha nem szexelt senkivel.

Átlagosan heti egy alkalommal maszturbálnak, és 13 százalékuk eközben nem néz pornót, 40 százalékuk viszont mindig vagy majdnem mindig pornót néz önkielégítés közben.

  • A legtöbben, 23,8 százalék heti 2-3 alkalommal nyúl magához, 12,6 százalék a hétnek majdnem minden napján önkielégít, 3,3 százalék még soha nem maszturbált, 1,1 százalék az elmúlt évben egyszer tett ilyet.
  • A legtöbben (27,4 százalék) szinte mindig pornót néznek önkielégítés közben, 12,8 százalék a saját fantáziájára hagyatkozik, soha nem néz szexfilmet, 12,7 százalék pedig kizárólag pornóra maszturbál.

Párkapcsolat és orgazmus

Azok, akik kapcsolatban élnek, átlagosan hetente egyszer közösülnek a partnerükkel, de kevesebb mint 50 százalékuk elégedett ezzel a gyakorisággal. 68 százalékuk elégedett a szexuális életével, több mint 75 százalékuk majdnem mindig vagy mindig eljut a beteljesülésig.

A kitöltők több mint 60 százaléka nem használ segédeszközt a szeretkezéshez. A válaszadók kb. egyharmadának volt alkalmi szexuális kapcsolata az elmúlt évben.

  • A legtöbben, 34,6 százalék úgy nyilatkozott, hogy heti 2-3 alkalommal bújik ágyba a párjával, heti 1 alkalommal 19,8, havi 2-3 alkalommal 16 százalékuk szeretkezik. 4,7 százalék heti 6-7 alkalommal közösül a párjával, 1,5 százalék még nem élt nemi életet a párjával.
  • 44,8 százalék mondta, hogy elégedett az együttlétek gyakoriságával, 38 százalék kevesli, amiben része van, 13,5 százalék szerint sokkal kevesebb szex jut neki, mint amire szüksége lenne, és 0,3 százalék válaszolt úgy, hogy sokkal kevesebb szexet szeretne.
  • A legnagyobb csoport, 67,1 százalék soha nem használ szexuális segédeszközt, 21,3 százalék az esetek kevesebb mint negyedében, 0,3 százalék használ minden alkalommal, 0,8 százalék szinte mindig segédeszközt.
  • 36 százalék inkább elégedett, 31,6 százalék nagyon elégedett a szexuális életével, 6 százalék elégedetlen, 8,9 százalék inkább nem elégedett.
  • 40,3 százaléknak minden alkalommal van orgazmusa, 36,1 százaléknak szinte mindig, 1,9 százalék soha nem jut el a tetőpontig, 2,8 százalék csak az esetek kevesebb mint negyedében tud elmenni.
  • Alkalmi kapcsolatban a válaszadók 35,1 százalékának volt része az elmúlt évben – derül ki a 444 összeállításából.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Ön tudja magáról, hogy milyen szexuális típus?

Valamiért mindig vissza-visszatérünk a különféle csoportosításokhoz, címkékhez, még ha tudjuk is, hogy egyszeri és megismételhetetlen egyéniségünket és életünk teljességét – benne egyedi szexualitásunkat – képtelenség mesterséges kategóriák mentén leírni.

Bicsérdi Ádám Plázs

Szex, szerelem, gyengédség, és az ember, aki mindezt tálalta

Egy egész generáció várt tőle tanácsokat szexuális témákban. A kilencvenes évek máig kultikus jelenségének, a Bravo magazin Szex, szerelem, gyengédség rovatának szerkesztőjével, és a leveleket megválaszoló pszichológussal, Szentmihályi Károllyal idéztük fel a korszak tán legnagyobb hatású duplaoldalát. Hogyan válogatott a levelek között? Mennyire vette komolyan a feladatát? Megőrizte-e a leveleket? És mi a véleménye az akkori fiatalokról? Interjú.

Ne aggódjon, nem veszélyes az 5G – üzenik az amerikai hatóságok

Ne aggódjon, nem veszélyes az 5G – üzenik az amerikai hatóságok

140-el repesztett egy 8 éves német kisfiú az autópályán

140-el repesztett egy 8 éves német kisfiú az autópályán

Meghalt az első gleccser Izlandon

Meghalt az első gleccser Izlandon

Amerikai drónt lőttek le Jemenben

Amerikai drónt lőttek le Jemenben

Ahol meg tudják óvni a kibontott fákat: Varsóban a gyökeret öntözik

Ahol meg tudják óvni a kibontott fákat: Varsóban a gyökeret öntözik

Az EU második legnagyobb inflációja a magyar

Az EU második legnagyobb inflációja a magyar