Megvan az év street foodja és büfékocsija

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street foodjának az idei V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che food truckja nyerte el.

  • hvg.hu hvg.hu
Megvan az év street foodja és büfékocsija

A Kanálgép nevű büfékocsi mögött nem egy csapat, csupán egyetlen séf áll, mégpedig Szalai Dezső, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta a saját guruló konyháját.

A Magyar Street Food Egyesület szakmai díját idén a Che-Che food truckja kapta, akik szintén egy éve vágtak bele a mozgó árusításba. A nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagyma lekvárral. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.

 

A fiatalok hozhatják el a lángosforradalmat a Balatonnál

A fiatalok hozhatják el a lángosforradalmat a Balatonnál

Miért vett meg egy nagy múltú, de veszteséges üzletláncot? Mit kellene csinálni ahhoz, hogy ne legyen méregdrága egy croissant? Mi a legnagyobb baj azzal, hogy a Balatonon még mindig ugyanúgy sütik a lángost? És miért nem érdemes mindenkinek akciózni a tejfölt? Andrejszki Richárddal, a Chef Market tulajdonosával beszélgettünk annak kapcsán, hogy cége a Culinaris új tulajdonosa lett.