szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Le akar mondani étterme három Michelin-csillagáról Sébastien Bras, a dél-franciaországi Le Suquet séfje, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.

Laguiole-ban lévő éttermének 1999-ben ítélte oda a három csillagot a Michelin francia étterem- és szállodakalauz, a Le Suquet egyike Franciaország 27 három Michelin-csillagos éttermének.

A 46 éves sztárséf szerdán közölte, családja egyetértésével azt akarja, hogy a Michelin-kalauz 2018-as kiadásában már ne szerepeljen, hogy új fejezetet kezdhessen életében. 

Sébastien Bras 10 éve vette át a Le Suquet vezetését apjától. "Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj pontos előírásainak" - mondta az AFP francia hírügynökségnek.

"Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy naponta a konyhádat elhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak" - magyarázta.

bras.fr

"Lehet, hogy így kevésbé leszek ismert, de elfogadom" - tette hozzá, de hangsúlyozta, hogy továbbra is el fogja ámítani vacsoravendégeit, de anélkül, "hogy azon agyaljon, 'vajon megfelelnek-e ételei a Michelin-inspektoroknak'".

A Michelin-kalauz tudomásul vette és megvizsgálja Sébastien Bras kérését - közölte Claire Dorland-Clauzel, a csoport végrehajtó bizottságának tagja, hozzátéve, hogy a lemondás a csillagról nem automatikus.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!