szerző:
hvg.hu

A zaklatási ügyeibe belebukó Harvey Weinstein öccse szerint a testvére egy javíthatatlan hazudozó.

Harvey Weinstein az amerikai elitben mindenhová be volt kötve, és mindenki a lekötelezettje volt. Ehhez képest most, hogy fény derült a három évtizede zavartalanul folyó zaklatási ügyeire, drámai tempóban veszíti el a szövetségeseit. A New York TImesban, majd a New Yorkerben megjelent cikkek után A-listás színészek, akiknek korábban szerepeket adott, fordítottak hátat neki, politikusok, akik korábban elfogadták a pénzét, próbáltak távolságot tartani tőle, a cégtársai, akikkel a Weinstein Companyt alapította, kirúgták, és még a felesége is bejelentette, hogy elválik tőle.

A TMZ most egyenesen azt állítja, hogy Harvey Weinstein testvére és üzlettársa, Bob Weinstein volt az, aki terhelő dokumentumokat szivárogtatott ki a New York Timesnak. A Weinstein Companynak egyébként most Bob Weinstein a vezetője, és ő maga reagált a híresztelésekre a TMZ-nek. Azt mondta: „Az öcsém nyilvánvalóan egy nagyon beteg ember. Sürgettem, hogy azonnal kérjen orvosi segítséget, mert óriási szüksége van rá. A megbánása és a bocsánatkérése az áldozatoktól komolytalan… bebizonyította, hogy egy világklasszis hazudozó, és ahelyett, hogy segítséget kért volna, másokat hibáztat. Az állításai határozottan hamisak. Imádkozom, hogy megkapja a segítséget, amelyre szüksége van.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!