szerző:
hvg.hu

A The New York Timesnak vallott a rendező, aki a kilencvenes évek óta van szoros munkakapcsolatban a szexuális zaklatással vádolt producerrel. Ezt nem akarta feladni.

„Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek, mint amit tettem” - nyilatkozta a The New York Timesnak Quentin Tarantino Harvey Weinsteinről. A rendező több mint két évtizede van közeli kapcsolatban a producerrel, akinek cége, a Miramax forgalmazta többek között a nagy áttörést hozó filmjét, a Ponyvaregényt is. Azt követően, hogy a The New York Times megírta: Weinstein számos nőt zaklatott, Tarantino csupán annyit közölt, időre van szüksége, hogy feldolgozza bánatát, és csak azt követően beszél a dologról.

Ez végül szerdán történt meg, az interjút pedig csütörtökön közölte a The New York Times. Ebben Tarantino elmondja, első kézből tudott több esetről, de nem fogta fel ezeknek a súlyosságát. A rendezőnek 1995-ben akkori barátnője, Mira Sorvino színésznő is beszámolt Weinstein kéretlen közeledéséről, évekkel később pedig egy másik színésznőtől is hasonló történetet hallott. Arról is tudott, hogy Rose McGowan színésznőnek százezer dollárral váltotta meg a hallgatását a producer.

Mégsem gondoltam – tette hozzá –, hogy nem csupán elszigetelt esetekről volt szó. És folytatta az együttműködést Weinsteinnel, amit ma már megbánt. Hozzátette:

Kívánom, hogy vállaltam volna a felelősséget mindazért, amit hallottam. Ha megtettem volna, amit akkor meg kellett volna tennem, nem dolgozhattam volna többet vele.

„Elkönyveltem, hogy ez olyan, mint az ötvenes-hatvanas években, mikor a főnök kergette a titkárnőt az íróasztal körül. Mint ami rendben van. Most ostobának érzem magam emiatt” - fogalmazott a rendező, aki az interjúban arról is beszélt, hogy a botrány kitörése óta többször hívta Weinsteint, de az nem vette fel a telefont.

Mikor arról kérdezték, hogyan érintheti az ő személyét a botrány, ennyit válaszol: „Nem tudom. Remélem, nem fogja.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Nők megerőszakolásával is megvádolták Hollywood egyik legismertebb producerét

A Ponyvaregényt, Az angol beteget, a Kill Billt és a Sikolyt is jegyző Harvey Weinsteinről eddig legalább tizenhárom nő állította azt, hogy zaklatta. Hárman közülük azzal is megvádolták, hogy megerőszakolta őket. Az egyikük Asia Argento olasz származású színésznő. Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow és Emma Watson is megszólalt.

Lehet szakmát csinálni a pornózásból? És kinek mi köze hozzá?

Lehet szakmát csinálni a pornózásból? És kinek mi köze hozzá?

Elnézte a rabló, egy dzsiudzsicust próbált kirabolni (videó)

Elnézte a rabló, egy dzsiudzsicust próbált kirabolni (videó)

Demeter: Orbán a nemzetközi bűnözés részévé vált

Demeter: Orbán a nemzetközi bűnözés részévé vált

Sokaknál akadozik a Facebook

Sokaknál akadozik a Facebook

Időcsapda: újabb rejtély a Városliget Zrt. ÁSZ-vizsgálata körül

Időcsapda: újabb rejtély a Városliget Zrt. ÁSZ-vizsgálata körül

Így válhat a jövő könyvelőjévé!

Így válhat a jövő könyvelőjévé!