szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 488 méteres gyalogoshíd talapzatát végig üveg borítja, és az adrenalin növelése érdekében direkt úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt.

A kínai Sicsiacsuangban adták át a világ leghosszabb üveghídját. A 488 méter hosszú üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött.

A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre. A hídról alább egy videót is megtekinthet:

 Az üveghidat több mint 1000 négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető, a helyi turisztikai vállalat szerint az építményt eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi "izgalommal" fűszerezve a páratlan vizuális élményt. 

Az építtető szerint a rekordhosszúságú híd három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár kétezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 500 embert engednek rá fel.

Kínában több helyen is létesültek hasonló látványhidak, a leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban köt össze két meredek sziklát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!