szerző:
hvg.hu

Tudjuk, divat a toplistázás. Mindenfelé pontszámozott sorvezetők, rangsorok bukkannak fel, és a lehető legkomolyabbnak tűntetik fel magukat. Nos, nekünk eszünk ágában sincs osztani a zsugát, és kihirdetni a tutit. Csak azt mondjuk: az év során körbenéztünk, tapasztaltunk, és jó szívvel ajánlunk. Olyan helyeket, formációkat - alfabetikus sorrendben - amelyek megérdemlik most és az új esztendőben is a mindenkori vendégek figyelmét magas minőségük, értékteremtő, kiemelkedő tevékenységük alapján. Ja, és nekünk bizony hiánylistánk is van - bezárások - , fájó 2017-es veszteségekkel.

Top 10 étterem

Anyukám mondta (Encs)

Arany Kaviár (Bp)

Bori Mami (Gyöngyös)

Esca (Bp)

IKON (Debrecen)

Kistücsök (Balatonszemes)

Kővirág (Köveskál)

Macok (Eger)

Natura Hill (Zebegény)

Platán (Tata)

Top 10 Sreet-food  

A Séf utcája (Bp)

 Bamba Marha Burger (Bp)

Beszálló (Bp)

Buja Disznók (Bp)

Cupákos (Bp)

 Füstölgő Sarok BBQ (Zebegény)

Igen (Bp)

Kemencés Pizza (Bp)

MoszkvaTér (Bp)

Töltő (Bp)

©

Az Év Top 10 Nyitása

Börze (Bp)

Fáma (Bp)

Gastro-Hack Team (mozgó stáb)

Good Spirit Bar (Bp)

KisHúsom (Bp)

Pizza Kávé Világbéke (Miskolc)

Sauska48 (Villány)

Stand25 (Bp)

St.Andrea Skybar (Bp)

Veritas Wine Bar (Bp)

+1 All Day Coffee (Bp., V.ker., kávézósarok)

 

Az Év Veszteségei

Főzdefeszt

Laci!Konyha (Bp)

Matrjoska (Bp)

Márga Budapest

Nano MoleculArt (Bp)

Pajtás (Bp)

Pesti Burger (Bp)

Ricsi’s (Bp)

Susogó (Pécs)

Tanti (Michelin-csillag elvesztése, Bp)

+1 Vár: a Speiz (Bp., 2018. jan.1.: ki kell költöznie a Hess András térről)

Nagyon szomorú megjegyzés: A legfájóbb veszteség december 22-én érte a hazai vendéglátást. Elhunyt Jakabffy László Gundel-díjas gasztronómiai szakember, vendéglős, generációk mentora, tanítómestere, akinek oroszlánrésze volt az elmúlt évtizedekben a hazai gasztronómia, vendéglátás történetének alakításában, fejlődésében. Hiánya pótolhatatlan.

 (A listák a HVG Kiadó Gasztro&Utazás negyedéves külön kiadványa szerkesztőségi és a hvg.hu gasztronómiai szerzői szavazatai alapján álltak össze.)

 

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!