szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hamarosan megjelenő könyv szerint Donald Trump a Miss Universe szervezőjeként kiszórta azokat a szépségkirálynő-jelölteket, akik nem voltak elég fehérek a versenyhez.

Egy hamarosan megjelenő könyv, a Russian Roulette: The Inside Story of Putin’s War on America and the Election of Donald Trump sok érdekes sztorival fog szolgálni az olvasó számára a jelenlegi amerikai elnökről. Az írók, Michael Isikoff és David Corn amerikai újságírók fő témája nyilván az, hogy Putyin hogyan avatkozott bele az amerikai választásokba, de ehhez hasonló, egyéb szaftos részletek is megbújnak a könyükben.

Például az, hogy Trump nem rejtette véka alá rasszista nézeteit a szépségkirálynő-versenyek során sem, állítólag beleavatkozott a résztvevők összeállításába, ha sok volt a sötétebb bőrű nő. Donald Trump a kilencvenes években több szórakoztatóipari vállalkozásban szerzett teljes vagy résztulajdont, többek közt a Miss Universe és Miss USA szépségversenyeket is az ő cégei rendezték meg, a rendezvényeken pedig rendszeresen részt vett. A könyvben a Miss Universe szervezői csapatának egyik volt tagja nyilatkozik, aki azt állítja, hogy Trump gyakran találta a versenyző nőket túlságosan sötét bőrűnek. "Volt egy nőtípusa, akit a győztesnek gondolt. A többiek mind túlságosan etnikaiak voltak. Egy típust szeretett. Ott van Olivia Culpo, Dayanara Torres, és nem meglepő módon a kelet-európai nők." Culpo amerikai és olasz felmenőkkel rendelkezik, Torres pedig Puerto Ricó-i, de mindketten inkább a sápadt, fehér bőrű típusba tartoznak – jegyzi meg a Yahoo.com.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken