hvg.hu Élet+Stílus

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn

Elnézést kért a BBC vezérigazgatója, Tony Hall azért, mert egy júliusi műsorban egy fehér férfi a „nigger” szót használta a brit közszolgálati médium egyik műsorában. A BBC egy ideig helyesnek tartotta döntését, mert azzal illusztrálni kívánt egy feketék elleni rasszista támadásról szóló beszámolót.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 6. rész, „Mi a fenét csináltam az életemmel?”

Sorozatunkban Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét mutattuk be, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. A hatodik, befejező része a vég kezdete: Picciolini szembesül családja összeomlásával, a szélsőséges ideológiák tarthatatlanságával, és szembe kell néznie addigi életével.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 5. rész, „Beteg társadalom"

A következő hetekben több részben mutatjuk be Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. Sorozatunk ötödik részében Picciolini már túl van néhány zűrös középiskolai éven, államközi neonáci kapcsolatokat "épít" és megismerkedik a fegyveres erőszak világával is.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 4. rész, „A gyűlölet nyara”

A következő hetekben több részben mutatjuk be Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. Sorozatunk negyedik részében – kis ugrás a korábbiakhoz képest – a főszereplő, Picciolini már mélyre ásta magát a szárba szökkenő amerikai bőrfejűek mozgalmának világába. Verekedések, rasszista támadások: 1988 legforróbb hónapjai, „a gyűlölet nyara”.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 3. rész, „Bőrfejűek”

A következő hetekben több részben mutatjuk be Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. Sorozatunk harmadik részében, ahogy a főhős, mi is megismerkedhetünk a skinhead szubkultúrával, a fehér felsőbbrendűséget hirdető angol és észak-amerikai bőrfejűek világával – és azzal, mit talált ebben a közegben vonzónak Picciolini.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 2. rész, „Fehér hatalom”

A következő hetekben több részben mutatjuk be Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. Sorozatunk második része azt mutatja be, ahogyan a szerző első alkalommal találkozik a neonáci mozgalommal, pontosabban annak egy szereplőjével.

Vértessy Péter / Brüsszel hvg360

Szeretettel Brüsszelből: Felszínre tört a belga gyarmattartó múlt traumája

Régi sebeket szakított fel Belgiumban az Amerikából indult szobordöntési hullám és a Kongói Demokratikus Köztársaság függetlenségének hatvanadik évfordulója. A gyarmati múlttal való szembenézéshez fontos lépés, hogy első belga uralkodóként Fülöp király hivatalosan is sajnálatát fejezte ki a gyarmattartó időszak „fájdalmas epizódjai" miatt.

HVG360 hvg360

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései – 1. rész, „Gyűlölet Amerikában”

A következő hetekben több részben mutatjuk be Christian Picciolini Romantikus erőszak című önéletrajzi könyvét, mely az észak-amerikai szélsőjobboldali mozgalom politikai és kulturális kontúrjait festi fel egy később jó útra tért neonáci történetén keresztül. Sorozatunk első részében a szerző bevezetőjét és az erőszak felé megtett első, tulajdonképpen véletlenszerű lépését ismerjük meg.

Vándor Éva Élet+Stílus

Kezdődik a legőrültebb szezon a Forma–1-ben

A valóság alaposan átrendezte a Forma–1-et, amely 70 éves fennállásának a legfurcsább szezonját kezdi meg ezen a hétvégén Ausztriában. Több mint száz nappal az utolsó utáni pillanatban lefújt szezonnyitó után Lewis Hamilton végre megkezdheti a menetelést a hetedik világbajnoki cím – és egy igazságosabb, egyenlőbb világ – felé. De ez a Forma–1 már nem olyan, mint régen volt.

1 2 3 4 5 6 7
27
Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni

Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét

Emmi: Szeptember 1-jén nyílnak az iskolák és indul a tanév

Emmi: Szeptember 1-jén nyílnak az iskolák és indul a tanév

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

Kemenesi: Új fertőzési láncolatok indultak el

Kemenesi: Új fertőzési láncolatok indultak el

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Megfertőződött Pápán egy kisgyerek, bezárták az óvodát

Megfertőződött Pápán egy kisgyerek, bezárták az óvodát

A címlapról ajánljuk