szerző:
MTI

Nem esélytelen megtalálni egy fényképezőgépet még akkor sem, ha azt búvárkodás közben hagyták el a tengerben évekkel korábban. Legalább is egy japán lánynak sikerült, ha igaz, amit állít.

Egy kagylókkal borított vízhatlan tokot sodort partra a tenger az északkelet-tajvani Ilan megyében. A tokban egy Canon G12 típusú, üzemképes állapotú digitális fényképezőgép volt, diákok találták meg kedden, és és átadták tanáruknak, aki a gépen lévő fotókat feltöltötte a Facebookra.

©
©

Fél nappal később egy Cubakhara Szerina nevű japán egyetemista lány jelentkezett a fényképezőgépért. Azt mondta, hogy búvárkodás közben vesztette azt el a Tajvantól körülbelül 250 kilométerre, keletre levő Isigaki japán sziget partjainál. 2015 szeptemberében! Vagyis ha ez igaz, a tok elég jól vizsgázott.

©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!