szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 25 éves Zaja Kitty 300 kilométert tett meg az északi sarkkörön.

A magyar Zaja Kitty képviselte Közép- és Kelet-Európát a kutyaszános sarkvidéki túrán, melyre 144 ország 4573 jelentkezője közül jutott be a bemutatkozó anyaga alapján. Az április közepén megrendezett Fjällräven Polar expedíción Zaja 19 társával szelte át az északi sarkkört szánhúzó kutyákkal.

©

„A Fjällräven Polar egy hihetetlen élmény, ahol rengeteget lehet tanulni nemcsak a természetről, a túlélésről, de önmagunkról is. Mindenért meg kellett dolgoznunk: ahhoz, hogy együnk, havat kellett forralni, ahhoz, hogy lássunk, tüzet kellett rakni, ahhoz, hogy aludjunk, fel kellett állítanunk a sátrunkat, akkor is, ha majdnem elfújta a szél. A Polaron csak te, a gondolataid és a kutyák léteztek, és persze az elképesztő, végtelen, fehér táj” – mondta Zaja a sajtóközleményében.

©

Fjällräven Polar túrát 2012 óta évente megrendezik. A megmérettetés célja, hogy a svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven cég bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel hétköznapi emberek is kipróbálhatják magukat szélsőséges körülmények között. Ennek jegyében a résztvevők utaztatását, felkészítését, étkezését és felszereléseit is a szervező cég biztosítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek