szerző:
hvg.hu

Bruce Johnson szerint teljesen természetes, hogy ha nem tudja másra bízni a gyerek felügyeletét, akkor babával a karján jön be oktatni.

Virálisan terjed egy fotó Bruce Johnson fizikaprofesszorról, aki az egyik szemináriumán az egyik kezében a gyerekét tartotta, a másik kezével pedig a képleteket írta fel a táblára. Maga is meglepődött, hogy a róla készült kép nagyon népszerű lett a neten, hiszen - mint mondja a CNN-nek - az Arkansas Állami Egyetemen teljesen megszokott, ha valaki gyerekkel érkezik. Két-három diákja mindig van, akik nem tudják másra bízni gyerekeik felügyeletét, most is van egy tanulója, aki kétéves fiával jár be az órákra. Kifejti, hogy mindig csodálta azokat az egyetemistákat, akiknek a család mellett a tanulásra is van energiájuk.

Annyiban valóban nem különleges Johnson esete, hogy ha beütjük a Google keresőjébe a "professor holds baby" kifejezést, akkor elég sok hasonló helyzetben lévő tanárról kapunk találatokat - jegyzi meg a CNN.

A 24 éve oktató Bruce Johnson kifejti, hogy az egyik tanítványa aggódva hívta fel őt, hogy nem tudja a gyereket kinél elhelyezni, és nagy gond lenne-e, ha a kicsivel ülne be Johnson órájára. A professzor megnyugtatta a diákot, hogy az ég világon semmi gond nincs azzal, ha behozza a gyerekét, sőt, a CNN-nek a következőképpen fogalmaz: "remélem, hogy egyik szülő sem érezte azt, hogy az osztályterem barátságtalan hely a gyerekeik számára".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Van gyereke? Nekünk meg van egy jó tanácsunk

A mai kisgyerekes szülőknek nemcsak az okoz fejfájást, hogy mennyi időt töltenek a gyerekeik a számítógéppel és a telefonnal, hanem hogy a folyamatosan nethez kapcsolódó eszközökön veszélyeknek vannak kitéve. Emiatt a szülők harmada igyekszik csökkenteni a gyerekek online töltött idejét és így próbálják megvédeni gyerekeiket az online világ kockázataitól. A Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szakértői szerint ugyanakkor vannak más lehetőségek is, amelyek segítenek a fenyegetettség csökkentésében, miközben nem zárják ki a gyerekeket a net hasznos, adott esetben készségfejlesztő részeiről.

LG Electronics BrandChannel

Bizonytalan szülők, technomán ördögfiókák – Így válasszon okostelefont gyerekeinek

Mivel vége a tanévnek, ezért valószínűleg már sok szülőben felmerült a gondolat, hogy itt az idő megvenni a család szeme fényének az első okostelefont. Összegyűjtöttünk pár szempontot, hogy mire érdemes ügyelni a választásnál, emellett adunk néhány tippet ahhoz is, hogyan tudja a család a legjobban kihasználni a technológia nyújtotta előnyöket.

Puzsér: Tarlós még a Kutyapártot is megpróbálja túllicitálni

Puzsér: Tarlós még a Kutyapártot is megpróbálja túllicitálni

Trump szerint a franciák valójában a párizsi klímaegyezmény ellen tüntetnek

Trump szerint a franciák valójában a párizsi klímaegyezmény ellen tüntetnek

Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak

Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború