szerző:
hvg.hu

A többszörös zaklatással és nemi erőszakkal vádolt amerikai filmproducer pénteken korábban adta föl magát a rendőrségen, ez után vitték a New York-i bíróságra.

Weinstein feladta magát a rendőrségen, ez után érkezett meg a New York-i kerületi bíróságra a többszörös szexuális bűncselekményekkel vádolt 66 éves amerikai filmproducer, magyar idő szerint pénteken délután.

Weinstein érkezik a New York-i bíróságra
©

A The Weinstein Company nevű filmes cég társalapítójáról a The New York Times tavaly ősszel közölt oknyomozó riportot, melyben azt állították, a producer az elmúlt évtizedekben színésznőket zaklatott szexuálisan, többeket megerőszakolt és korábban nyolc esetben is pénzügyi kárpótlásban állapodott meg áldozataival. A cikk megjelenését követően mostanáig Weinsteint a hollywoodi sztárok közül már több mint százan vádolták meg szexuális zaklatással és nemi erőszakkal, köztük olyan ismert színésznők is, mint Uma Thurman és Anne Heche. A producer állítólag Budapesten is követett el hasonló szexuális visszaéléseket. A Weinstein-botrány kirobbanása óta egyre többen tárták a nyilvánosság elé zaklatásos ügyeiket, ezután vádolták meg Marton László és Kerényi Miklós Gábor rendezőket is itthon is hasonló szexuális bűncselekményekkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!