szerző:
hvg.hu

Fontos változás jön ettől az évtől a szépségversenyben a Me Too-mozgalom hatására. A versenyért felelős szervezet elnöke szerint ennek köszönhetően valószínűleg több nő érez majd bátorságot ahhoz, hogy elinduljon a megméretésen.

A Miss America többé nem lesz már olyan, mint eddig volt – ezt ígéri a szervező Miss America Organization elnöke, 1989 Miss Americája, a Fox News egykori műsorvezetője, Gretchen Carlson. Kikerül ugyanis a programból a bikinis felvonulás, amit egyre többen kritizáltak és neveztek nőellenesnek.

Gretchen Carlson úgy fogalmazott az ABC reggeli műsorában, hogy a jelentkezőket ezentúl nem ítélik meg csupán a kinézetük alapján, és ez szerinte óriási lépés. A versenyen a Me Too-mozgalom hatására sokkal inkább hangsúlyozzák majd azt, hogy fiatal nőket juttatnak ösztöndíjhoz, illetve bátorítják a tehetségeket.

Az elnök szerint sok fiatal nőtől hallották azt korábban, hogy szívesen elindulnának a megméretésen, de nem akarnak ott magas sarkúban és fürdőruhában végigvonulni. Most már ők is lehetőséget kapnak – tette hozzá.

Az érvek között szerepelt az is, hogy meglepő módon a fürdőruhás felvonulás egy ideje már nem tartozott a program legnézettebb részei közé, illetve a változtatásról szóló javaslat ellen viszonylag kevesen tiltakoztak a szervezeten belül.

Már az idei, szeptember 9-i választáson sem lesz bikinis felvonulás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!