szerző:
hvg.hu

Sosem késő belevágni valami újba.

A 83 éves, írországi Mona Monahan látása nagyon gyorsan romlik, egy nap pedig teljesen megvakul majd. A férje, Des, gondoskodni akar arról, hogy a felesége továbbra is a lehető legjobban érezze magát, még akkor is, ha majd nem látja magát a tükörben.

"Mona szeme gyorsan romlik és a jövőben nem lesz képes kisminkelni magát, úgyhogy arra gondoltam, minél hamarabb megtanulom, mit kell csinálni."

A pár október óta jár sminkleckéket venni egy waterfordi üzletbe, és Des már fel tudja vinni a rúzst, a bronzosítót és a szemceruzát is.

Mona ezeket már sajnos most sem tudja megcsinálni. "Nem látom a színek különböző árnyalatait, de Desnek köszönhetően most már tudom, hogy a sminkem mindig jól néz ki."

A pár megismerkedett Rosie O'Driscoll sminkmesterrel, ő tanítja Dest a praktikákra. „Nagyon szép párt alkotnak, és Des mindent meg akart tanulni, amivel csak segítséget nyújthat a feleségének. A kozmetikai iparban dolgozom, így tudom, hogy a smink mindenkinek önbizalmat ad.” O'Driscoll jó barátja lett a párnak, gyakran beugrik hozzájuk egy délutáni teára, így Des újabb és újabb tippeket tanulhat tőle.

"Amikor először találkoztunk, Desnek fogalma sem volt róla, hogy az arc különböző részeihez milyen ecseteket kell használnia, de ma már szakértő. Des és Mona története megtanítja nekünk, hogy bármikor belevághatunk, hogy tanuljunk valami újat, életkortól és nemtől függetlenül is” – mondta O’Driscoll a Daily Mailnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!