szerző:
MTI

Ismét árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőgépét, amely csaknem négy évtizede parkol egy új-mexikói kifutópályán, és legutóbb tavaly cserélt gazdát 430 ezer dollárért (120,7 millió forint).

A piros színű, 1962-es Lockheed Jetstar kisgép eredetileg Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. A repülőben ma már nincs motor és pilótafülke, valamint a külső borítása is alapos javításra szorul. A gép 36 éve magántulajdonban van, és háborítatlanul áll az új-mexikói Roswell egy reptéri kifutóján.

Az IronPlanet nevű internetes aukciós portál szerint ugyan a gép 2017-ben gazdát cserélt 430 ezer dollárért, de még mindig Roswellben van, és jelenlegi tulajdonosa "semmit sem változtatott meg a történelem ezen darabján".

A repülő belső dizájnját állítólag maga Elvis tervezte piros bársonyülésekkel, szőnyeggel és aranyozott farészletekkel, ezt azonban a gép egy korábbi tulajdonosa, Roy McKay korábban cáfolta. A férfi annak idején az albuquerque-i televízióban nyilatkozva kijelentette, hogy amikor a gépet megvette, szürke, "koporsószerű" volt a berendezés, és ő változtatta meg.

A 2017-es aukciót bonyolító GWS Auctions Inc. szóvivője, Carl Carter ennek ellenére kitartott saját állítása mellett, és közölte, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatalban nyoma sincs annak, hogy valaha bármiféle belső változtatást végeztek volna a gépen.

Az IronPlanet július 27-ig várja az online ajánlatokat a gépre.

A rock'n'roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!