szerző:
hvg.hu

Rutinos focidrukkerek állítják, hogy a meccsnézés nem könnyű műfaj, erősen megviseli a pszichét és olykor a fizikumot is. Úgy, hogy közben kell valami stimuláló szer. Leginkább sör.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

S ha valaki már felsőbb osztályba lépett szurkoló, akkor nemcsak úgy összevissza issza, ami éppen a kosarába akad a sarki közértben. Elő lehet ezt adni stílusosan is, nemzeti színekben (már mint ezúttal nem a mienkben, mert nekünk semmi izgulnivalónk a foci vb heteiben). Mint ahogy a különleges eseménysorozatra való tekintettel egyik  boros portálunk is úgy látta, a hegy levei mellett ezúttal menő  lesz egy sörös összeállítással előrukkolni. Igaz, járja is egy mondás, mely szerint sörrel lazít a borász, gondoljuk, pláne, ha focidrukker.

©

Úgy, hogy végigzongorázták a nyolc csoportot, és kiválasztottak egy-egy - szerintük esélyes továbbjutó(?) - nemzeti válogatotthoz leginkább illő sört. Megjegyezve, hogy azok nálunk is gond nélkül beszerezhetők. Hát, azért akad köztük olyan, ami kis utánjárást igényel meccsszünetes, verőfényes délelőttökön, mert aligha jön szembe a szuperben mondjuk az izlandi (D csoport) Einstöck Arctic Pale Ale, vagy a japán (H csoport), vörös rizzsel erjesztett Hirachino Nest Red Nice Ale, meg a svéd (F csoport), bourbonos tölgyfahordóban érlelt Omnipollo Yellow Belly Sundae Imperial Stout. Aki az utóbbinak elsőre megjegyzi a nevét, annak kedvezményt adnánk a lelőhelyen.

A házigazda A csoportos oroszoktól a Hamovniki szűrt világos ajánlott, mindjárt 1 literes kiszerelésben. A B-s befutó persze, hogy a spanyol csapat, s mi mással is, mint a jolly joker San Miguellel. A C csoport ausztráljaihoz a valóban jól ismert Fosters illik. Az E csoport szerbjeihez pedig a Jelen Pivo lager. A G csoportos belgákért a Zenne-völgyi Lindemans Kriek meggyessel szoríthatunk.

Mindezeket "borra kalibrált nyelvű kolleganőkkel" válogatták, úgy hogy ne is csodálkozzunk, ha egy-egy sörnél ilyen gyönyörűségekkel találkozunk:" Illatában hozza a pörkölt gabonás jegyeket. Ízében moderált kesernyésség és nem túl hosszú lecsengés"...

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A teniszszövetség nem tud róla, hogy Orbán tárgyalt Tiriac-kal teniszverseny-rendezésről

A teniszszövetség nem tud róla, hogy Orbán tárgyalt Tiriac-kal teniszverseny-rendezésről

Ismét négyéves csúcson a nyersolaj ára

Ismét négyéves csúcson a nyersolaj ára

Orbán repülőzésének töredékéért mondott le egy államtitkár a ballib időszakban

Orbán repülőzésének töredékéért mondott le egy államtitkár a ballib időszakban

Eddig nem jött be a kormány terve, egyre kevesebb gyerek születik

Eddig nem jött be a kormány terve, egyre kevesebb gyerek születik

Így hackelje meg az alvását egy középkori módszerrel, hogy produktívabb legyen

Így hackelje meg az alvását egy középkori módszerrel, hogy produktívabb legyen

Hiába tüntettek, újraindítják a fukusimai katasztrófában megrongálódott atomerőművet

Hiába tüntettek, újraindítják a fukusimai katasztrófában megrongálódott atomerőművet