szerző:
hvg.hu

Áder János csütörtökön adott kegyelmet Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak, aki így nem vonul börtönbe, hivatását viszont még nem gyakorolhatja. Ügye megosztotta a társadalmat.

Két év fogházbüntetésre és 10 év hivatásától eltiltásra ítélték Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt még 2012-ben, a perújítási kérelmét január 9-én utasították el. Geréb nem vonult börtönbe, a kegyelmi kérelme elbírálásáig a döntés végrehajtását felfüggesztette az igazságügyi tárca. Áder János köztársasági elnök csütörtökön adott kegyelmet Gerébnek.

Egyetért azzal, hogy Geréb Ágnes kegyelmet kapott Áder Jánostól?

Áder János nem indokolta a döntését, viszont csak a börtönbüntetés alól mentesítette, a hivatását még nem gyakorolhatja. Geréb Ágnest két, több mint 10 éve húzódó ügy miatt ítélték el: egy, az általa vezetett szülés során a gyermek holtan jött világra, egy másik pedig fél évvel később meghalt.

Geréb Ágnes ügyéről további cikkeket ide kattintva olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!