szerző:
hvg.hu

A billentyűsnek egyre nehezebb hinnie a gyógyulásban. A harcot azért nem adja fel.

Az elmúlt két év alatt öt tagját is elvesztett Omega zenekar billentyűse, Benkő László, úgy döntött, még életében elrendezi szerettei sorsát – írja a Bors.

A 75 éves zenész tavaly július óta kapja a kemoterápiás kezeléseket. Sokáig bízott a gyógyulásban, ám barátai, Székhelyi József és Orbán József elvesztése után kezdi elveszteni a hitét.

El vagyok keseredve! Már nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék a halálra. Nagyon aggódom, mert az én napjaim is meg vannak számlálva. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladtam a harcot, csak egyre nehezebb hinnem a gyógyulásban

– mondta a lapnak, és hozzátette: már a végrendeletét is megírta.

A zenész szeretné biztonságban tudni a családját akkor is, ha ő már nem lesz. A három hónappal ezelőtti CT-vizsgálaton jó híreket kapott, a következőre napokon belül kell mennie, akkor derül ki, hogy áll a kezelése.

Benkő két évvel ezelőtt, Laux József halálának napján sírva nyilatkozta az MTI-nek, mennyire megviseli, hogy sorra mennek el zenésztársai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!