szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen eddig még nem történt. Magyarország most először vesz részt a European Street Food Awardson, és a következő napokban nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség jó ízlésére is számítanak a hazai résztvevők. A döntő Berlinben lesz.

Neves gasztroújságírók, séfek és rendezvényesek hívták életre a legjobb street foodot kínáló büféseket díjazó European Street Food Awardsot, amelyet mintegy 15 ország képvisel, és amelyhez idén Magyarország is csatlakozott - írja a Forbes.

A lap egyik munkatársa, Bánlaki D. Stella is tagja annak a zsűrinek, amely a magyarországi indulókat mustrálja, mellette még a Welovebudapest.com főszerkesztője, Papp Regina és Susánszky Ádám, a Zing Burger és a Karaván street food udvar társtulajdonosa (egyben a Hungarian Street Food Awards szervezője) alkotják a zsűrit. Ők szeptember 1-7. között véleményezik a magyar street foodosok kínálatát, velük párhuzamusan pedig a közönség is szavazhat az ételekre. A hazai előválogatóra hét különböző kategóriában lehet jelentkezni augusztus 31-ig: a vegán, desszert, húsimádó, a hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi és a pizza csoportokban lehet nevezni.

A vélemények összesítése alapján hozzák ki az összetett győztest, aki 250 ezer forintot kap, és az európai döntőben, Berlinben képviselheti majd Magyarországot szeptember 28-29-én. Az abszolút győztes mellett további díjakat osztanak ki: értékelik például a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet, a legszebb magyar food truckot is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!