szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Honvédkorház sürgősségi osztályának volt vezetője szerint csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, és ehhez most közel vagyunk.

Aznap, amikor beadta a felmondását a Honvédkórházban, Zacher Gábor a PwC Outlook rendezvényén vett részt egy beszélgetésen. A beszélgetés felvételét a 24.hu szúrta ki a műsorvezető Kadarkai Endre Facebook-oldalán.

A beszélgetés alatt többek között érintették a Majka-Curtis konfliktust, az igazán erős mondatok viszont akkor hangzottak el Zacher szájából, amikor a magyar egészségügyről beszélt. Szerinte a Honvédkórházban például ma a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van. Zacher Gábor úgy véli, csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, és ehhez most közel vagyunk. Az elmúlt öt hónapban kilenc kollégája adta be a felmondását.

Zacher még nem tudja, hol folytatja, de bárhol szívesen vállalna munkát, és valószínűleg megírja a második könyvét.

Zacher beszélt arról is, hogy az orvosi döntéseknek a 10 százaléka biztosan „mellé megy”, de míg Amerikában például ezeket a hibákat már beismerik, addig a magyar orvostársadalom ilyenkor még összezár. Ahogy Zacher fogalmaz: „Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik.”

Az interjú a YouTube-on már nem elérhető, miután a beszélgetésről készült felvételt Zacher Gábor kérésére a PwC eltávolította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!