szerző:
MTI / hvg.hu

A családok éve zajlik, ezért díszítették fel az iskolakezdés alkalmából "családbarát ország" zászlókkal az átkelőket. A kormányzat és a főváros közös akciója egy hónapig tart.

Miközben zajlik a számháború, hogy hány tanár is hiányzik a magyar közoktatásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig nagy elánnal tagadja a sajtóban megjelent adatokat, arra is maradt ideje, hogy a budapesti Duna-hidakat fellobogózza.

A főváros hét hídján csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn, amelyekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy "családban élni jó".

©

Novák Katalin államtitkár szerint ahogy a hidak is az átkelést segítik, úgy a kormányzati támogatások is a fiatalok átlépését kívánják könnyebbé tenni a családi életbe. Arról is beszélt, hogy a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak.

A budapesti hidakra kihelyezett zászlókon a Családok éve és a Családbarát ország felirat olvasható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!