szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz városban megtiltották a turistáknak, hogy az ebédjüket vagy vacsorájukat az utcán költsék el. Ha lebuknak, fizethetnek.

A "faragatlan turisták" ellen hozott rendelkezés a héten lép életbe, és akár 500 eurós (164 ezer forintos) pénzbüntetést is kaphat, akit dél és délután 3 óra, valamint délután 6 és este 10 között utcai étkezésen kapnak – jelentette be Dario Nardella, a reneszánsz város polgármestere.

Az új szabály Firenze bizonyos utcáira vonatkozik, többek között az Uffizi képtár környékére. A turisták a járdán, a bejárati küszöbökön vagy kocsifelhajtókon sem ülhetnek le ebédelni vagy vacsorázni.

A szabályozás 2019. január 6-ig, az olasz idegenforgalmi szezon végéig van érvényben.

A firenzeiek azt elégelték meg, hogy a turisták sokszor inkább az utcán esznek ahelyett, hogy beülnének egy kávézóba vagy étterembe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!