szerző:
hvg.hu

Szaúd-Arábiában kétszer is meg kell gondolni, kivel ül egy asztalhoz az ember.

Komoly árat kellett fizetnie egy egyiptomi férfinak, aki nem vette figyelembe, hogy mit szabad, és mit nem Szaúd-Arábiában. A férfi egy 30 másodperces videót töltött fel Twitter-oldalára, amelyen egy nikábot viselő nővel együtt reggelizik. A páros még viccelődik is azzal, hogy egymás mellett ülve költik el reggelijüket, annak ellenére, hogy ez köztudottan tilos az országban.

A férfi videóját felkapta az internet, és rövid időn belül virális lett – éppen azért, mert vakmerően feszegeti a határokat. A történetnek végül nem lett jó vége: a férfit letartóztatták – írja a BBC. A helyi szabályok szerint a nyilvános étkezdékben a családoknak, a nőknek és az egyedülálló férfiaknak külön-külön kell leülniük, és egyáltalán nem érintkezhetnek egymással. Nők kíséret nélkül nem is léphetnek ki az utcára, a kísérőjük pedig csak egy férfi családtagjuk vagy a férjük lehet.

A szaúdiak többsége elítélte a videót a közösségi oldalakon, a nő és a férfi szempontjából is. Egy szaúdi Twitter-felhasználó azt írta: nem érti, miért csak a férfit tartóztatták le, holott a nő is ugyanúgy megszegte a szabályokat azzal, hogy a férfival kettesben reggelizett. Az egyiptomi felhasználók viszont inkább az egyiptomi férfi pártját fogják, mondván, a hatóságok túl szigorúan jártak el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szél szerint karbantartásra hivatkozva zárták le előlük az MTVA folyosóit

Szél szerint karbantartásra hivatkozva zárták le előlük az MTVA folyosóit

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Gázrobbanás volt egy tbiliszi lakóházban, legalább hárman meghaltak

Gázrobbanás volt egy tbiliszi lakóházban, legalább hárman meghaltak

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Roham indult a SZÉP-kártyákért

A gyilkos, aki az áldozatai szemébe néz

A gyilkos, aki az áldozatai szemébe néz

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt