szerző:
hvg.hu/MTI

A Miss America egymillió nézőt veszített, mert nem vonultatott fel bikinis lányokat.

Tavalyhoz képest csaknem egymillióval kevesebben nézték a vasárnap esti Miss America szépségversenyt. Az ABC televízó közvetítette az eseményt, ezt összesen 4,34 millió ember követte – ez 19 százalékos visszaesést jelent a tavalyi, 5,35 milliós nézettség után.

Az idei szépségverseny valamiben eltért a megszokottól: a Miss America 98 éves történetében most először nem vonultak fel fürdőruhában a versenyzők. A szervezők még júniusban jelentették be, hogy az eddigi fürdőruhás kört a jövőben egy beszélgetés váltja fel a zsűritagok és a versenyzők között, és bikini helyett a versenyzők olyan ruhát vehetnek fel, ami a legjobban kifejezi személyiségüket.

Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, amelynek során a nők bátorságra leltek ahhoz, hogy felálljanak, és több területen hallassák a hangjukat

– nyilatkozta korábban Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője. Szerinte így a szépségverseny résztvevőit a jövőben nem csak kinézetük alapján fogják megítélni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!