szerző:
hvg.hu

Történelmi változásokon ment keresztül a Miss Amerika szépségverseny, miután a testszemlét is elérte a MeToo mozgalom. A frissen megválasztott szépségkirálynőnek például már nem kellett átesnie a bikinivillantós procedúrán.

Az idei Miss America szépségversenyt Miss New York, Nia Imani Franklin nyerte, aki 2019-ben viselheti majd a győzelmi tiarát. Ő az első Miss Amerika, akinek a didalhoz végre nem kellett levetkőznie, mert a bikinis vonulás versenyszámát idén először eltörölték a rendezvényen.

A MeToo mozgalom által generált közhangulat hatására a szépségversenyt további reformokkal újították meg, például most először mindenki olyan ruhában vonulhatott fel, amilyenben a legjobban érzi magát. "Sok fiatal nőtől hallottuk, hogy szívesen részesei lennének a programnak, de nem akarnak magassarkúban és bikiniben vonulni, úgyhogy tudjátok mit: nem kell ezt csinálnotok többé" – idézi a People.com Gretchen Carlsont, egykori Miss Amerikát, aki júniusban jelentette be a nagy hírt, mint a Miss Amerikát szervező testület igazgatósági tagja.

Carlson azt mondta, hogy azt szeretnék, ha a szépségverseny nem csak egy látványosság lenne, hanem igazi verseny is. A szervezők azt akarják, hogy a szépségverseny ne csak a külsőségekről szóljon (sic!), ezért döntöttek úgy, hogy idén a szépségkirálynő-aspiránsok olyan ruhát vehetnek fel, amelyek a legjobban kifejezik személyiségüket, és a vonulás mellett prezentálniuk kellett azt is, hogy milyen szociális, jó ügy mellett köteleznék el magukat szépségkirányőként a következő évben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on