szerző:
hvg.hu

Szokatlanul meleg lehet szeptember második felében, is köszönhetően egy erős hőhullámnak. A Benelux államoktól kezdve Magyarországon át Szerbiáig mindenhol a nyarat idéző 30 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Az európai időjárási helyzetről hírt adó Severe-weather szerint a következő héten a hőmérséklet a kontinens legtöbb országában 8-10 fokkal is magasabb lehet az átlagosnál. Európa középső, nyugati, keleti és déli részét is érinti majd a hőhullám, ennek köszönhetően napközben a legmagasabb hőmérséklet Németország északi részén és a Benelux államokban is elérheti akár a harminc fokot, ettől délebbre, Franciaországban, Olaszországban, Magyarország, Horvátország és Szerbia egyes részein pedig meg is haladhatja azt.

Már ezen a héten is nyárias időnk van, szeptember 12-én a Severe-weather Magyarországon 29,4 fokot is mért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!