szerző:
hvg.hu

Az ügyben feljelentés született, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet.

Hónapokon át folytatott szexuális kapcsolatot a még most is kiskorú, 13 éves, akkor mindössze 11 éves kislánnyal két ismert sportoló – írja a Blikk egy rendőrségi feljelentésre hivatkozva. A lap információi szerint a kislány a történteket egy levélben írta le a család egyik ismerősének, és konkrétan megnevezte a zaklatóit is. A dokumentumot, amely a szexuális aktusok helyszíneit és körülményeit is részletezi, a rendőrségi feljelentéshez mellékelték.

Az ügyben nyomozás indult, a Blikk úgy tudja, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet, és megerősítették, hogy a feljelentés megérkezett a rendőrségre, és az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja a lap.

Magyarországon 14 év a beleegyezési korhatár, vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot. Vagyis, aki olyan emberrel létesít szexuális kapcsolatot, aki 14 év alatt van, az mindenképpen bűncselekményt követ el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!