szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több beadvány is érkezett a hatósághoz.

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatárbesorolását, miután az első adásban történtek kapcsán több beadvány is érkezett a hatósághoz.

A Médiatanács azt vizsgálja, hogy a televízió a műsorszám korhatárbesorolásával megsértette-e a médiatörvény klasszifikációs rendelkezéseit.

A bejelentők a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket sérelmezték, ami megítélésük szerint ellentétes a jó ízléssel, szeméremsértő és káros hatással lehet a 16 éven aluli kiskorúak szellemi fejlődésére. Így azt szerintük a csatorna nem megfelelő korhatárbesorolással tette közzé, amikor a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta.

Mint írtuk, az egyik bejelentő a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) volt, szerintük a műsor szembement a közerkölccsel.

Úgy vélik, a műsor első részének több részlete is a szeméremsértés határán mozog. Egészen pontosan arra gondolnak, amikor "meztelenül, intim testrészeiket alig takarva táncoló férfiakat lehetett látni” a műsorban. Az M1 akkor kereste az ügyben az RTL Klubot, a csatorna szerint „semmi olyan nem látszott, amely egy nyári, balatoni hőség kapcsán készült Híradó tudósításban ne lehetne benne… a testrészek takarva voltak, így nem látszott semmi.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom” – Delhusa Gjont koronavírussal vitték kórházba

„Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom” – Delhusa Gjont koronavírussal vitték kórházba

Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe

Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája