szerző:
-gy-
Tetszett a cikk?

Vannak helyek, amelyeknek bármi is legyen a firmájára írva, étterem, kocsma, kávéház, valahogy Helyek lesznek, ahonnan nagyon hiányzik, ha valaki elmegy. Ilyen a Lánchíd, amelyik most törzsvendégétől, Tandori Dezsőtől búcsúzik.

Budán, a Lánchíd közelében, a forgalmas Fő utcában egykor igazi kocsma volt, állítólag csak így hívták: a Bolha. Aztán új idők, új szelei fújtak: "1998 decemberében arról álmodoztunk, milyen legyen az a hely, ahol válogatott jazz, vagy rockzene mellett otthonos környezetben beszélgethetsz barátaiddal, szerelmeddel, üzletfeleiddel. Ahol mindig friss virág van az ablakban, ahol megismernek, mikor belépsz, ahol tudják, hogyan szereted a kávédat, milyen sört iszol, vagy éppen melyik a kedvenc asztalod, melyik a kedvenc lemezed. Reméljük, sikerült..."- írják a - hivatalosan éppen 20 éve, 1999 februárjától üzemelő - Lánchíd söröző (étterem, kocsma, kávéház) tulajdonosai, akik most  búcsúznak egy Vendégtől. Tandori odafönt biztos elmeséli. 

 Hogy ki lesz az első, akivel ezt átbeszélik odafönt? Talán Somló, akitől 2016 júliusában búcsúztak:

Hogy milyen a hely? Semmi fine dining és trend, van például mindig libatepertő, tatárbifsztek, csirkepaprikás meg marhapörkölt, jó zene, olykor vetítés, jó nagy dumálások. Talán ezért lett a Hely.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector