szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körülbelül nyolc tiltakozó jelent meg az eseményen, köztük Budaházy György szélsőjobboldali mozgalmár és testvére, Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója.

Szélsőjobboldali aktivisták akadályoztak meg egy regisztrációhoz kötött filmvetítést, ahol a Pride keretein belül a Még mindig tabu? – LMBT-személyek az iskolában című, oktatási célú kisfilmet szerették volna bemutatni – írja az Abcúg. A program szervezői azért is vették napirendre az LMBT-diákokat érő iskolai bántalmazásokról szóló kisfilmeket, hogy a témára nyitott tanárok önállóan is tudjanak a problémával foglalkozni.

A szélsőjobboldali aktivisták egy „Tiltsák ki az LMBT-propagandát az iskolából” feliratú molinóval érkeztek a filmvetítésre. Körülbelül nyolc tiltakozó jelent meg az eseményen, köztük Budaházy György szélsőjobboldali mozgalmár és testvére Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója. A molinót tartó egyik férfi pedig a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logóját viselte a pólóján.

Az aktivisták arról beszéltek, hogy a „homoszexuális tanárok rontják meg a fiatalokat”, a kávézóban pedig videofelvételt készítettek az érkezőkről – írja az Abcúg.

A bent zajló eseményeknek az vetett véget, hogy valaki tönkretette az egyik férfivécét, és elázott a mosdó. A kávéház dolgozói pedig kénytelenek voltak mindenkit távozásra felszólítani, mivel nem működhetnek hibás vécével. Az ellentüntetők megjegyezték, hogy milyen véletlen, hogy pont egy ilyen eseményt áraszt el a szennyvíz.

A megfélemlített résztvevők lassan elszállingóztak, csak a szervezők várták meg a rendőröket. Végül informális keretek között egy másik helyszínen az egyesület levetítette a filmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

„Ha Orbánnak fontosak az emberi jogok, ott lesz a Pride-on”

Interjú a Budapest Pride két szóvivőjével, Karlik Cintiával és Peksa Kamával, akik úgy látják, ma egyes politikai csoportosulások számára a homofóbia egyfajta politika tőke, de ők mégis az eddigi legszabadabb Budapest Pride felvonulásra készülnek.

Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Hogyan hallgatható a Klubrádió most, akár az FM 92,9-en is?

Hogyan hallgatható a Klubrádió most, akár az FM 92,9-en is?